Motivul secret al Apple pentru eliminarea portului audio din iPhone 7

Eliminarea portului audio din iPhone 7 este sigura, dar Apple are un motiv secret pentru care face aceasta schimbare el este dezvaluit de o teorie aparuta in cursul zilelor trecute pe internet, ea aducand in discutie lansarea de iPhone-uri fara buton Home si cu Touch ID integrat in ecran.

jack audio 3.5mmStim cu totii ca iPhone 7 va veni fara un port audio, compania Apple dorind sa elimine aceasta componenta din dispozitivele sale in ciuda faptului ca multa lume nu intelege cum ceva vechi de zeci de ani poate fi pensionat pentru a face loc unor tehnologii noi.

Diverse speculatii au aparut in legatura cu motivele pentru care Apple scoate portul audio din iPhone 7, majoritatea dintre ele avand legatura cu faptul ca noul smartphone va fi mai subtire dupa scoaterea acestei componente si acesta este marele plan al celor din Cupertino.

O noua teorie destul de interesanta a aparut in cursul acestei zile, ea avand la baza faptul ca eliminarea portului audio din iPhone 7 ne-ar putea aduce in cativa ani terminale iPhone care nu mai au buton Home si au integrat in ecran sistemul biometric pentru citirea amprentelor.

Stiu, se zvoneste de ani de zile ca Apple ar dori sa faca acest lucru, insa prin eliminarea portului audio face un prim pas spre realizarea unui asemenea plan, scoaterea acestei componente eliberand foarte mult spatiu in carcasa smartphone-urilor sale.

Tehnologii pentru integrarea de cititoare in amprente exista, ele nu sunt perfecte, dar se vor perfectiona pana cand Apple isi va definitiva eventualele planuri si in cativa ani am putea avea terminale iPhone cu ecrane ce acopera aproape intregul panou frontal.

Aceasta schimbare i-ar permite Apple sa implementeze ecrane mai mari in iPhone sau sa reduca dimensiunile terminalelor sale, eliminarea completa a butoanelor fizice putand fi deasemenea una dintre schimbarile pe care cei de la Apple le-ar putea pregati.

Apple are multe brevete de inventie in care vorbeste despre terminale iPhone fara buton Home si nu stiu cata lume ar plange foarte mult dupa disparitia sa, mai ales ca 3D Touch a fost implementat pentru a ne invata sa folosim butonul Home mai putin in viata de zi cu zi.

Ca sa fiu sincer, nu mi-ar fi greu sa cred ca eliminarea portului audio din iPhone este un prim pas facut de catre Apple spre lansarea unui iPhone al carui ecran are integrat un cititor de amprente si care nu are buton Home, insa vor mai trece cativa ani pana atunci.

11 COMENTARII

  1. Pe piata exista telefoane fara buton fizic, cu raport screen/body foarte bun si care sunt mai subtiri decat iPhone. Si ce sa vezi, au conector audio. Deci speculatiile ca Apple doar asa poate imbunatatii iPhone-urile… sunt basme. Daca poate Huawei, Apple nu poate?!
    Din toata povestea asta castiga Apple cateva miliarde din vanzarea de produse/accesorii celor din ecosistem? Daca da… ne apropiem de adevar.

  2. Daca un microfon poate fi pornit de la distanta, aflati ca o simpla mufa de port audio (fara casti si microfon) introdusa in port este singurul mod de a decupla mecanic microfonul telefonului, facand astfel ineficient orice soft, oricat de performant, care ar fi putut fi folosit pentru deschiderea de la distanta a microfonului!

  3. Ma bazez pe Apple ca vor face treaba buna. Pe mine nu ma deranjeaza daca se va elimina portul audio jack. Sunt foarte incantat de produsele Apple

  4. SI cu aceasta eliminare in ceva timp va face cartofi prajiti si burgeri ca la Burger king.
    Alta scuza gasita far nici un rost Zaone.
    Iti spun si de ce.
    Cand au implementat touchid au anulat motorasul de vibratii din telefon ca ocupa spatiu?(sau alta componenta fizica importanta?
    Cand au adaugat 3dtouch au renuntat la difuzorul telefonului ca numai era spatiu pt. procesorul la 3dtouch?
    Si tot asa…..
    Au nevoie de spatiu sa faca mai gros telefonul.Si cu ocazia asta sa puna si o baterie capabila in el.
    Astea sunt din alea:
    “Minte poporul cu televizorul“

    Scuze Zaone dar vad ca da-i in diverse cu greselile apple.

  5. Corect Sym. Nu inteleg de ce se tot s i apararea aici.
    Cand face un lucru bun este de laudat.Cand face o mare greseala (sunt nenumarate in ultimul timp) tot de lauda este ca este un lucru genial.(doar e apple cum sa greseasca).Poate sa fie si lamborghini care au instalatiile electrice subdimensiona si i-au foc(tot asa ca apple au zis si aia:Fire subtire=greutate mai mica=fuge mai tare) , pana la mercedes (piese cheie care pica dupa ce ies din garantie , ex. radiatorul de apa incepe sa piarda apa dupa 3 ani, pret original= 700 euro).
    Si toate astea sunt normale pt marketingul Apple , bla bla.
    Pentru buzunarul si eficienta omului de rand = 0 barat.

  6. Pe o parte are dreptate.Cand introduci o mufa jack in portul audio la telefon , microfonul incorporat teoretic este decuplat datorita microfonului de pe firul la casti.El vrea sa spuna ca in momentul in care introduci o pereche de casti normala (fara microfon) in telefon , microfonul numai poate fi activat extern de unele servicii(pt. ascultare ambientala).
    Pe de alta parte orice difuzor mic poate fi folosit ca microfon.Adica si o pereche de casti care se baga in urechi pot fi folosite pe post de microfon.Si aici spun ca in telefon se mai afla un difuzor pt sunetele de apeluri etc , casca in care auzi cand esti intr-o convorbire , plus castile care sunt deja conectate in portul jack.
    Exista o aplicatie acum 3 ani cred , care inversa iesirea audio pe mufa(stanga dreapta etc).Asta este ca sa sustin ideea ca serviciile care vor sa asculte ceva la tine o pot face cu mare usurinta prin diferite metode(nu ca ai conectat o mufa in portul audio este pazit).
    Cine stie cunoaste 🙂

  7. Si totuși ti-ar plăcea un iPhone, nu ?:)

    Comentariul tău e perfect pertinent pana la ultima propoziție.
    Cu tot respectul si cu permisiunea ta, imi voi permite sa întreb : ce legătura are omul de rând si buzunarul sau cu ce vinde Apple, Mercedes etc..? 🙂
    Au un grup ținta bine stabilit in care au investit in special credibilitate. Fii sigur ca fiecare decizie este atent studiată si va avea exact impactul așteptat. This is business..:)

  8. Spre dezamagirea sau bucuria ta in ultimii 3 ani am schimbat ip la fiecare aparatie.Acum am 6s si daca 7 o sa fie fara port audio sa nu crezi ca nu l-as cumpara.In masina pot face stream audio pe bluetooth , la munca sau acasa pot asculta pe UEboom , iar pe strada pot ascult in casca Jabra tot pe blt.
    Nu sunt de acord ca idee cu initiativa lor de eliminare pentru ca uneori acel jack este foarte folositor.
    Si inca ceva ca sa nu lungim subiectul de radiatorul la mercedes vorbesc din propia experianta la masina precedenta.Si cu toate acestea tot nu m impiedicat sa trec de mercedes tot la ceeasi marca.

  9. 🙂 nu e nicio dezamagire sau bucurie 🙂
    Chiar iti urez mult succes in tot ceea ce faci 🙂 sper sa iti meargă la fel de bine ca sa poti schimba in fiecare an telefonul 🙂

    Revin totuși cu o întrebare : daca tot esti dezamăgit de schimbări, de ce nu schimbi producatorul ?:)

    Si, daca imi permiți, un mic sfat.. Nu stiu ce vârsta ai sau cu ce te ocupi. Ti-am citit toate comentariile pe acest post si sfatul meu ar fi sa nu mai fi atat de supărat pe lucruri pe care nu le poti controla. Pare ca esti intr-un război cu toată lumea :))

    Te salut,
    Mihai

  10. Cat
    timp am 2 maini si 2 picioare sa pot muncii o sa mearga lafel de bine.

    Producatorul
    nu il schimb din mai multe motive si asta ma refer si la masina si la telefon.
    In primul rand siguranta,durabilitatea si calitatile pe care l ofera.

    Si
    daca vrei detalii despre mine pot sa iti si raspund. Sunt tehnician pt. Nokia,
    Huawei , Zte la mai multe firme de telefonie in Germania. Fericit acum?
    Necasatori , in varsta de 28 ani si nu caut prietena pt. ca am. ???
    Sper ca te-am ajutat sa dormi linistit la noapte ca nu stiai cine sunt.

    In
    raboi crezi tu ca sunt. Eu am zis ca nu sunt de acord cu unele modificari aduse
    la anumite lucruri pe care unii l lauda.

    Numarul
    2 pot spune ca am niste cunostinte destul de vaste in depanarea si functionarea
    telefoanelor. Asta ca sa t mai fericesc odata.

    Bafta
    si o zi buna.