Monitorizarea starii de sanatate cu ajutorul tatuajelor biometrice

 Cativa dezvoltatori americani de la Chaotic Moon au lansat la sfarsitul anului trecut un proiect referitor la tatuajele ce care ar putea functiona ca un smartwatch.

Este vorba de niste tatuaje speciale, ce nu sunt permanente, si care, prin intermediul unei vopsele incarcate electric, actioneaza ca un conductor si a unor cipuri similare celor pe care le gasim in PC-uri sau smartphone-uri, vor putea transmite informatii despre starea fizica direct pe calculatoarele medicilor.

Pentru ca nu vor fi permanente, aceste tatuaje pot fi oricat date jos,  reprezentand doar un mijloc de a transmite constant indici despre puls, tensiune, nivel de stres sau alte variabile.

This is going beyond what the fitness tracker is. This is something you can put on your body once a year that monitors everything [a clinic] would do in a physical, and sends that to your doctor. If there’s an issue, they could just call you. – Eric Schneider, creative technologist for Chaotic Moon

Deasemenea, tatuajele pot fi ” folosite ” si pe post de mijloc de localizare, aplicatiile principale scoase de catre cercetatori vizandu-i in principal pe cei copii, care vor putea fi monitorizati mai atent de catre parinti. Dar nu doar parintii ar putea fi mai linistiti, caci si o baza militara ar dori sa apeleze la aceste tatuaje pentru a monitoriza starea de sanatate sau locul unde se afla soldatii trimisi in misiune.

We think there’s military applications for it, health applications for it, and there are all kinds of opportunities around it. It’s a platform that basically turns you into a human circuit board.