TSMC raporteaza incasari record pentru fabricarea de chip-uri A9

chip A9 umilit AppleTSMC este principalul producator de chip-uri A9 pentru iPhone 6S, iPhone 6S Plus si cele mai noi tablete iPad, compania Apple cumparand aceasta componenta si de la Samsung, insa in cantitati mai mici si cu ceva probleme la utilizatorii finali.

Anul 2015 a fost cel mai bun din istoria TSMC, compania fiind si cel mai mare producator de semiconductori din lume, insa contractele cu Apple au ajutat-o sa obtina un profit de peste 9 miliarde de dolari, cu 16.2% mai mare decat cel inregistrat anul trecut.

Desi foarte multe publicatii afirma ca vanzarile de iPhone 6S si iPhone 6S Plus au scazut, iar partenerii Apple sufera, se pare ca in cazul TSMC nu vorbim despre asa ceva, taiwanezii avand parte de comenzi sustinute de la Apple, cel putin pana la finalul lunii decembrie.

Unii analisti au speculat ca informatiile privind scaderile vertiginoase de vanzari de terminale iPhone 6S ar fi grav exagerate, iar anuntul celor de la TSMC pare sa confirme, cel putin partial, acest lucru, asa ca va fi interesant de vazut ce vom auzi in viitor.

Era clar ca Apple va reduce intr-o anumita masura comenzile de terminale iPhone 6S si iPhone 6S Plus in T1 2016 deoarece in aceste trei luni magazinele nu genereaza vanzari mari, asa ca Apple nu are motive sa comante multe unitati ale dispozitivelor.