Cat de dependenti sunt romanii de smartphone si tableta?

 Cunosc foarte multe persoane panicate numai la gandul ca si-ar putea uita acasa intr-o zi telefonul. Asta nu pentru ca nu ar putea lua legatura cu sefii, parintii, etc., ci pentru ca nu si-ar mai putea ocupa timpul liber cu retelele de socializare.

Voi ati facut acest exercitiu de imaginatie, v-ati gandit la ce s-ar intampla daca v-ati uita telefonul acasa? Ce ati descoperi? Ca dati din umeri nepasatori sau ca va panicati la ideea de nu avea telefonul aproape o zi intreaga!?

Pentru cei de la Ernst&Young este clar faptul ca majoritatea dintre noi sunt dependenti de tot ceea ce inseamna dispozitive mobile, mai exact de smartphone si tableta. Acesta au facut un studiu prin care au cuantificat exact cat de dependenti suntem de dispozitivele mobile.

Din studii a reiesit faptul ca foarte multi romani nu lasa sa treaca o jumatate de ora de cand s-au trezit fara sa puna mana pe smartphone, iar o treime nici macar nu apuca sa se spele pe fata sau sa ia micul dejun. Nu este nimic exagerat, chiar asa este!

Romanii, ca si alte natii de altfel, folosesc smartphone-urile peste tot, de cand deschid ochii pana seara, si le verifica de zeci si sute de ori pe zi. Mobilitatea digitala dar si conectivitatea au devenit o parte foarte mai importanta in viata personala, dar si in mediul de afaceri.

In Romania exista in jur de 7,5 milioane de telefoane inteligente,ceea ce inseamna ca cel putin trei milioane de romani sunt conectati la tehnologie intre 2 si 6 ore pe zi.

Cele mai cautate informatii ar fi cele din media iar la polul opus, studiul Ernst&Young arata ca domeniile precum constructiile, imobiliarele, leasingul, asigurarile sunt cel mai putin interesante.

Voi ati rezista o zi fara telefonul mobil?