Prima Pagina smartphone Cat de dependenti sunt romanii de smartphone si tableta?

Cat de dependenti sunt romanii de smartphone si tableta?

 Cunosc foarte multe persoane panicate numai la gandul ca si-ar putea uita acasa intr-o zi telefonul. Asta nu pentru ca nu ar putea lua legatura cu sefii, parintii, etc., ci pentru ca nu si-ar mai putea ocupa timpul liber cu retelele de socializare.

Voi ati facut acest exercitiu de imaginatie, v-ati gandit la ce s-ar intampla daca v-ati uita telefonul acasa? Ce ati descoperi? Ca dati din umeri nepasatori sau ca va panicati la ideea de nu avea telefonul aproape o zi intreaga!?

Pentru cei de la Ernst&Young este clar faptul ca majoritatea dintre noi sunt dependenti de tot ceea ce inseamna dispozitive mobile, mai exact de smartphone si tableta. Acesta au facut un studiu prin care au cuantificat exact cat de dependenti suntem de dispozitivele mobile.

Din studii a reiesit faptul ca foarte multi romani nu lasa sa treaca o jumatate de ora de cand s-au trezit fara sa puna mana pe smartphone, iar o treime nici macar nu apuca sa se spele pe fata sau sa ia micul dejun. Nu este nimic exagerat, chiar asa este!

Romanii, ca si alte natii de altfel, folosesc smartphone-urile peste tot, de cand deschid ochii pana seara, si le verifica de zeci si sute de ori pe zi. Mobilitatea digitala dar si conectivitatea au devenit o parte foarte mai importanta in viata personala, dar si in mediul de afaceri.

In Romania exista in jur de 7,5 milioane de telefoane inteligente,ceea ce inseamna ca cel putin trei milioane de romani sunt conectati la tehnologie intre 2 si 6 ore pe zi.

Cele mai cautate informatii ar fi cele din media iar la polul opus, studiul Ernst&Young arata ca domeniile precum constructiile, imobiliarele, leasingul, asigurarile sunt cel mai putin interesante.

Voi ati rezista o zi fara telefonul mobil?

 • RaduD

  Da, mi s-a intamplat si mie sa uit telefonul acasa si n-a fost nicio tragedie.
  Este adevarat insa ca exista solutii de avarie, cum ar fi calculatorul sau telefonul fix, care suplinesc oarecum lipsa mobilului.
  Am “supravietuit” insa si o zi, si mai multe la munte, fara semnal si net!

 • Srb Srb

  Doamne nu as rezista fara telefon sau ceva la mine sa pot verifica idevice 🙂
  face parte din viata mea de ceva timp

 • dan

  de buna voia nici o zi, daca as fi intr-o zona fara semnal as rezista pentru ca nu as avea incotro 🙂 da sunt dependent asta e

 • florin77

  pe mine unu ma terminat zici ca sunt virusat de tel nu pot sa imi eu ochii dela tel am zis ca al vand sa scap de el ca nu mai pot….

 • Tudor

  numa tem sami pierd telefonu
  ma tem ca nam cu cine vorbi deschis

 • Viorel Predatorul

  Idem! Te înțeleg perfect!

 • real

  am ramas o zi fara telefon.fara stress,facebook etc.
  marea problema e cand vrei sa dai un telefon si nu ai unul la indemana
  cred ca putem trai si fara (parerea mea)

 • marius

  Am un job care nu-mi permite sa nu raspund la telefon sau mail, e grav daca nu am telefonul la indemana. In concediu sau timp liber nu sunt dependent la el. In concluzie sunt si nu sunt dependent. :))))

 • Dabija

  Putem trai fara, doar obligati…
  Vad pareri de genu “nu sunt dependent” VA MINTITI SINGURI !!! Ii cred doar pe cei ce nu pot posta aici decat de pe PC :))) restu bla bla

 • Alex :D

  Doamne ferește!! fac criza de epilepsie!!

 • rundown

  Unii dorm cu telefonul langa perna si sonorul pe mute, in caz ca primesc ceva notificari, sa nu ii trezeasca, urmand ca dimineata inainte de a se spala pe dinti fugitiv :)) sa verifice cate like are la poza urcata in seara precedenta. Romanii sunt o rasa aparte; lucreaza cateva luni bune sa isi permita un telefon de ultima generatie pentru a remarca cineva statutul social care de fapt lipseste cu desavarsire. Pff ce telefon ai vere:)) auzi ma da bani de suc ai la tine?

 • Olimpiu

  Sucul nu-i sanatos 🙂