Prima Pagina aplicatii Apollo – fosti dezvoltatori de solutii de jailbreak incearca sa imbunatateasca securitatea...

Apollo – fosti dezvoltatori de solutii de jailbreak incearca sa imbunatateasca securitatea iOS

Apollo securitate iosApollo este o platforma creata de catre fosti dezvoltatori de solutii de jailbreak pentru iOS, ea avand rolul de a le oferi atat utilizatorilor obisnuiti, cat si micilor sau marilor companii posibilitate de a afla rapid daca iPhone, iPad sau iPod Touch-urile pe care le folosesc sunt compromise sau au vulnerabilitati de securitate.

Echipa care dezvolta Apollo ii are in centrul pe Will Strafach, cunoscut sub pseudonimul Chronic, si pe Joshua Hill, cunoscut sub pseudonimul P0sixninja, ei lucrand in trecut la cateva dintre solutiile de jailbreak oferite pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Aplicatia Apollo este impartita in doua, o parte fiind dedicata utilizatorilor obisnuiti si o parte dedicata companiilor, prima fiind extrem de simpla si lipsita de foarte multe functii, a doua oferind optiunea de a controla total un iDevice cu ajutorul software-ului oferit de Apple.

Aplicatia pentru consumatorii obisnuiti ofera posibilitatea de a scana un iDevice pentru a se vedea daca el are malware instalat si daca se conecteaza la servere cunoscute ca fiind folosite de catre hackeri care exploateaza iDevice-urilor prin diverse aplicatii.

Versiunea pentru consumatori implica un control strict prin sistemul Mobile Device Management, MDM, oferit de catre compania Apple, intr-o prima faza Apollo verificand daca iDevice-urile partajeaza informatii confidentiale, daca exista transfer de date cu servere cunoscute ca fiind ale unor hackeri, daca se folosesc API-uri nerecomandate, etc.

Separat, angajatorii pot impune o multitudine de restrictii si masuri de securitate pentru angajati, Touch ID fiind folosit pentru aproape orice fel de tentative de a accesa datele si pentru a face verificari periodice ca iDevice-ul pe care este instalat Apollo este intr-adevar in posesia angajatului.

Apollo este o platforma foarte complexa care are rolul de face iOS-ul mai sigur, insa nu pentru utilizatorul de rand care nu beneficiaza de prea multe, ci pentru companii.

Acum daca va intrebati de ce au ales hackerii sa nu mai dezvolte solutii de jailbreak si sa faca Apollo, ei bine pentru ca din software-ul lor vor castiga mult mai multi bani decat din donatiile facute de catre utilizatorii solutiilor de jailbreak.