Apollo – fosti dezvoltatori de solutii de jailbreak incearca sa imbunatateasca securitatea iOS

Apollo securitate iosApollo este o platforma creata de catre fosti dezvoltatori de solutii de jailbreak pentru iOS, ea avand rolul de a le oferi atat utilizatorilor obisnuiti, cat si micilor sau marilor companii posibilitate de a afla rapid daca iPhone, iPad sau iPod Touch-urile pe care le folosesc sunt compromise sau au vulnerabilitati de securitate.

Echipa care dezvolta Apollo ii are in centrul pe Will Strafach, cunoscut sub pseudonimul Chronic, si pe Joshua Hill, cunoscut sub pseudonimul P0sixninja, ei lucrand in trecut la cateva dintre solutiile de jailbreak oferite pentru utilizatorii din lumea intreaga.

Aplicatia Apollo este impartita in doua, o parte fiind dedicata utilizatorilor obisnuiti si o parte dedicata companiilor, prima fiind extrem de simpla si lipsita de foarte multe functii, a doua oferind optiunea de a controla total un iDevice cu ajutorul software-ului oferit de Apple.

Aplicatia pentru consumatorii obisnuiti ofera posibilitatea de a scana un iDevice pentru a se vedea daca el are malware instalat si daca se conecteaza la servere cunoscute ca fiind folosite de catre hackeri care exploateaza iDevice-urilor prin diverse aplicatii.

Versiunea pentru consumatori implica un control strict prin sistemul Mobile Device Management, MDM, oferit de catre compania Apple, intr-o prima faza Apollo verificand daca iDevice-urile partajeaza informatii confidentiale, daca exista transfer de date cu servere cunoscute ca fiind ale unor hackeri, daca se folosesc API-uri nerecomandate, etc.

Separat, angajatorii pot impune o multitudine de restrictii si masuri de securitate pentru angajati, Touch ID fiind folosit pentru aproape orice fel de tentative de a accesa datele si pentru a face verificari periodice ca iDevice-ul pe care este instalat Apollo este intr-adevar in posesia angajatului.

Apollo este o platforma foarte complexa care are rolul de face iOS-ul mai sigur, insa nu pentru utilizatorul de rand care nu beneficiaza de prea multe, ci pentru companii.

Acum daca va intrebati de ce au ales hackerii sa nu mai dezvolte solutii de jailbreak si sa faca Apollo, ei bine pentru ca din software-ul lor vor castiga mult mai multi bani decat din donatiile facute de catre utilizatorii solutiilor de jailbreak.

12 COMENTARII

  1. Mi se pare super tare. Ca dezvoltator de aplicatii iOS ma intereseaza si avantajeaza. Doarece por verifica, bloca cumparaturi in aplicatie cu LOCALiAPStore etc.. pot verifica multi parametri!!. Foarte tare

  2. Nu o am, dar te rog explica-mi de ce articolul in care ti se vorbeste despre existenta aplicatiei, ca sa stii sa o cauti cand apare, este egal cu zero. Chiar sunt extrem de curios ce parere argumentata ai, in afara ce : nu e in App Store.
    Si da, astept un raspuns.

  3. Adica oamenii aia au invetat o platforma ca se plictiseau acasa si de fapt se duc la baut de acum ca si-au indeplinit misiunea si au prostit toata lumea.

  4. daca intri pe pagina web a grupului vei vedea ca te poti abona la buletinul de stiri despre aplicatie si FrameWork. Cand vorbim despre P0sixNinja si Chronic vorbim despre doi oameni care n-au adus multe vulnerabilitati si am putut avea JB dar acum sau schimbat de tren si fac ceva pozitiv si sunt 100% sigur ca de aici la 6 luni aplicatia si API vor fi lansate. Chiar si o versiune Beta.

    Andrei : Sunt utilizator de JB!!