Uber si Airbus vor colabora pentru a face taximetrie cu elicoptere

Uber este una dintre cele mai mari firme de taximetrie de pe planeta desi practic nu este certificata sa faca acest lucru in vreo tara in care isi ofera serviciile, iar de ceva vreme compania nu se limiteaza doar la masini, ci ofera si posibilitatea de a folosi elicoptere.

Serviciul de taximetrie prin aer al celor de la Uber se extinde in momentul de fata multumita unui acord incheiat cu cei de la Airbus, aceasta din urma oferind o serie de elicoptere care vor fi folosite intr-un program pilot menit sa reduca partial costurile de transport pentru serviciile Uber.

Compania Uber este de parere ca poate reduce substantial costurile de transport cu elicopterul astfel incat mult mai multe persoane sa aiba acces la acest tip de servicii, iar daca Uber ne-a demonstrat ceva pana acum, atunci exista sanse foarte mari ca planurile sale sa se indeplineasca.

Practic in cateva saptamani oamenii vor rezerva de pe iPhone un elicopter pentru o deplasare in acelasi mod in care cheama un taxi pentru a fi transportati undeva si va fi interesant de vazut cu cat vor putea fi reduse costurile de transport cu elicopterele.

Airbus Group SE will provide helicopters to Uber Technologies Inc. for its on-demand services, the European plane maker’s chief executive said Sunday. Its a pilot project, we’ll see where it goes—but it’s pretty exciting. The project will launch at the Sundance Film Festival in Utah this week, he said. Airbus didn’t provide financial details of the agreement.