Prima Pagina iOS 9 iOS 9.3 sugereaza o schimbare in strategia actualizarilor pentru iOS

iOS 9.3 sugereaza o schimbare in strategia actualizarilor pentru iOS

iOS 9.3 beta 1 a fost lansat saptamana trecuta de catre compania Apple, iar el este cel mai substantial update intermediar pregatit de catre compania Apple pentru posesorii de iPhone, iPad si iPod Touch-uri de pe glob.

Apple a pregatit multe functii noi pentru iOS 9.3, atat de multe incat unii ar putea crede ca vorbim despre un update mult mai important decat unul pentru o versiune principala, semn ca Apple intentioneaza sa isi schimbe strategia privind lansarile de actualizari pentru iOS.

In general compania Apple astepta aproximativ 1 an de zile inainte de a lansa o actualizare majora pentru iOS, insa incepand cu iOS 9.3 se pare ca s-a o schimbare care a inceput sa fie evidenta inca de anul trecut cand am avut parte de multe actualizari intermediare pentru iOS 8.

Mai exact,se pare ca Apple ar avea intentia de a pune nevoile utilizatorilor inaintea hardware-ului, asa ca nu va astepta 1 an pentru a lansa un iPhone cu functii noi si importante, ci va oferi functiile atunci cand ele sunt pregatite, totul pentru a incerca sa tina utilizatorii fericiti.

Stiu ca aceasta idee este foarte departe de modul in care s-a comportat compania Apple in ultimii ani, insa piata smartphone-urilor a evoluat atat de mult incat Apple se vede nevoita sa ofere functii noi la intervale mai mici de timp pentru a le da utilizatorilor impresia ca au mereu parte de ceva nou.

Desi aceasta strategie tine iDevice-urile mereu in centrul utilizatorilor si a lumii, problema este ca unele functii ar putea fi lansate prea devreme fara a fi pregatite pentru a fi utilizate la scara larga, iar problemele pe care ele le-ar putea genera ar putea fi mult mai rele decat lipsa oferirii lor.

Daca Apple va continua cu aceasta strategie ramane de vazut, insa este cat se poate de clar ca era actualizarilor majore care vin odata pe an a disparut.

 • MariusR.

  Pai prima data lanseaza hardware nou si toti sunt captivati, iar dupa vreo cateva luni baga si software cu noutati. Si uite asa te bucuri tot anul de un dispozitiv nou.

 • gabi

  O noua strategie de a incetinii dispozitivele vechi..De ce credeti ca apple lasa iOS-ul cu multe buguri ? ca sa te oblige sa iti update-zi mereu iPhonul la zi,dand-uti sperante ca in versiunea viitoare vor disparea toate bugurile insa defapt te lasa la un iOS tot cu probleme,insa mult mai incet si care nu mai plate fi update-tat.Macar incercati si voi o data in viata in terminal cu ultimul android si cu hardware decent,no sa va para rau.

 • ‘neaFane

  Am incercat eu… In aprilie 2015, satul de iOS 8 si problemele lui am schimbat i6 cu s6 edge. Nu am putut decat 3 sapt cu androidul, in ciuda faptului ca imi placea f mult tel in sine (cand era stins). Mie mi-a pare rau pt ca am pierdut 100€ la revanzare…

 • ‘neaFane

  mi-a parut rau