Prima Pagina Apple Donald Trump isi indreapta atentia spre Apple

Donald Trump isi indreapta atentia spre Apple

Donald Trump este unul dintre candidatii la presedintia SUA si ca parte a campaniei sale electorale pentru a fi nominalizat de catre partidul pe care il reprezinta, Donald Trump a luat in vizor compania Apple si practicile sale.

Mai exact, intr-o dezbatere recenta, Donald Trump a afirmat ca va obliga compania Apple sa isi fabrice toate produsele in SUA si nu in China, asta desigur fara a lua in considerare faptul ca este foarte greu sa obligi o companie atat de mare sa cheltuie mai multi bani pentru productie.

Apple evita sa fabrice produse in SUA deoarece toate costurile legate de asamblarea lor in tara natala sunt cu mult mai mari fata de cele cerute de catre fabricile din China, asa ca e putin probaibl ca Donald trump sa aiba succes in promisiunile sale, chiar daca printr-o minune va fi ales presedinte al SUA.

Donald Trump nu a oferit detalii cu privire la planul sau de a convinge compania Apple sa renunte la China in favoarea SUA pentru asamblarea propriilor produse, insa o varietate de facilitati fiscale ar putea-o convinge sa se gandeaasca macar la o schimbare de acest gen.

We have such amazing people in this country: smart, sharp, energetic, they’re amazing. I was saying make America great again, and I actually think we can say now, and I really believe this, we’re gonna get things coming… we’re gonna get Apple to start building their damn computers and things in this country, instead of in other countries.

Avand in vedere ca Donald Trump nu este privit serios de catre analisti ca un om care ar putea castiga presidintia SUA in cadrul alegerilor de anul acesta, ramane de vazut daca vreunul dintre canditatii cu sanse reale de castigare va gandi intr-un mod similar.

 • unixes

  Nu e chiar atat de greu sa obligi o companie ca Apple sa produca in SUA. Oricarei companii care produce extern i se pot introduce niste “extra” taxe pentru a putea vinde intern/national, taxe care sunt atat de mari incat nu ii va cumpara nimeni produsele pe piata interna. Asa o obligi sa produca in tara de origine. Problema cea mare este insasi China. China nu este doar un loc cu mana de lucru ieftina ci si un client puternic. Iei fabricile din China si nu mai vinzi nimic acolo. Fiind peste 1 miliard de posibili cumparatori, nu prea se risca nimeni sa isi strice afacerile cu ei.

 • V.P

  Cum sa faca Apple asta !! Trump e nebun la cap , nu poti obliga pe nimeni sa faca asta .
  Un chinez castiga 350$ pe luna iar americanii au salariu minim pe economie 10 $ pe ora .

 • NicKel

  mare panarama acest personaj… aproape la fel de iritant ca Steve Ballmer (fostul CEO Microsoft)…

 • Dan

  E un punct de vedere nițel naiv. Legislația unui stat democratic protejează drepturile companiilor naționale, iar fiscalizarea abuzivă ar fi, well… un abuz. Nici măcar președintele celei mai puternice nații de pe planetă nu poate face asta! Referitor la China, da, ai dreptate!

 • Viorel Predatorul

  China are 1400 milioane de oameni, însă clasa de mijloc numără în jur de 300 milioane. Dar ce înseamnă “clasa de mijloc” în China, din punctul de vedere al veniturilor?

  Conform “International Labor Organization”, un salariat cu venituri medii în sectorul privat în China câștiga în 2012 în jur de 4755 dolari anual, adică doar 38% din media globală.
  Cu alte cuvinte, clasa medie din China câștigă prea puțin față de media globală, și mult prea puțin pentru a-și cumpăra idevices.

  Nu știu de unde ai scos numărul de 1 miliard de posibil clienți…

 • frozenCore

  Telefoane netelefoane.daca iese asta presedinte avem toata europa de suferit

 • Viorel Predatorul

  De ce?

 • ScH

  Apple nu își plătește taxele nicăieri peste tot găsesc portițe. Asta e un mare fâs ca sa atragă atenția poporului asta nu se v-a întâmpla asta niciodată ( Mercedes fabrica mașini in SUA , Renault in Maroc , Nicke in China Taiwan etc , adidas lafel.
  Dacă ar fi sa ascultam fiecare prost in parte ne pierdem mult timp din viața.

 • leo

  unixes, o măsura precum cea propusă de tine ar fi aplicată si ar afecta TOȚI producătorii – indiferent in ce țara sunt înregistrați fiscal – cu excepția celor care ar produce in SUA (urmând ca SUA sa fie chemată la o curte de arbitraj si sa piardă).
  Trump e un clovn trist care nu va fi nici măcar candidat, darămite președinte.

 • Pingback: Cat va costa iPhone 8 daca Donald Trump este ales presedinte | iDevice.ro()