Donald Trump isi indreapta atentia spre Apple

Donald Trump este unul dintre candidatii la presedintia SUA si ca parte a campaniei sale electorale pentru a fi nominalizat de catre partidul pe care il reprezinta, Donald Trump a luat in vizor compania Apple si practicile sale.

Mai exact, intr-o dezbatere recenta, Donald Trump a afirmat ca va obliga compania Apple sa isi fabrice toate produsele in SUA si nu in China, asta desigur fara a lua in considerare faptul ca este foarte greu sa obligi o companie atat de mare sa cheltuie mai multi bani pentru productie.

Apple evita sa fabrice produse in SUA deoarece toate costurile legate de asamblarea lor in tara natala sunt cu mult mai mari fata de cele cerute de catre fabricile din China, asa ca e putin probaibl ca Donald trump sa aiba succes in promisiunile sale, chiar daca printr-o minune va fi ales presedinte al SUA.

Donald Trump nu a oferit detalii cu privire la planul sau de a convinge compania Apple sa renunte la China in favoarea SUA pentru asamblarea propriilor produse, insa o varietate de facilitati fiscale ar putea-o convinge sa se gandeaasca macar la o schimbare de acest gen.

We have such amazing people in this country: smart, sharp, energetic, they’re amazing. I was saying make America great again, and I actually think we can say now, and I really believe this, we’re gonna get things coming… we’re gonna get Apple to start building their damn computers and things in this country, instead of in other countries.

Avand in vedere ca Donald Trump nu este privit serios de catre analisti ca un om care ar putea castiga presidintia SUA in cadrul alegerilor de anul acesta, ramane de vazut daca vreunul dintre canditatii cu sanse reale de castigare va gandi intr-un mod similar.