Apple interzice vanzarea unor produse Samsung

Apple interdictie vanzare produse SamsungApple a reusit sa obtina o interdictie de vanzare pentru anumite produse Samsung in SUA, cei din Cupertino convingand o instanta americana sa ii aprobe cererile si sa dea o hotarare care sa impiedice distributia anumitor terminale in tara.

Toate terminalele puse in discutie sunt vechi si nu mai erau interesante pentru publicul larg, majoritatea nemaifiind oricum vandute de catre compania Samsung, asa ca vorbim despre o victorie fara prea multa insemnatate pentru cei din Cupertino.

Terminalele Samsung Admire, Galaxy Nexus, Galaxy Note, Galaxy Note 2, Galaxy S2, Galaxy S2 Epic 4G Touch, Galaxy S2 Skyrocket, Galaxy S3 si Stratosphere au fost interzise pentru vanzare in SUA incepand de acum, modelele fiind oferite pentru utilizatori incepande a cum mai bine de 3 ani, asa ca nu vorbim despre dispozitive importante.

Interdictia de astazi are la baza o victorie a Apple ce dateaza din cursul anului 2014, atunci celor din Cupertino fiindu-le acordata si suma de 119 milioane de dolari pentru incalcarile facute de catre compania Samsung, insa se pare ca in final coreenilor le-a pasat prea putin de hotarare.

The court finds that Apple will suffer irreparable harm if Samsung continues to use its use of the infringing features, that monetary damages cannot adequately compensate Apple for this resulting irreparable harm, and that the balance of equities and public interest favor entry of a permanent injunction.

Celor de la Samsung li s-a oferit posibilitatea de a elimina din terminale functiile si design-urile care incalcau proprietatea intelectuala a companiei Apple, insa ei au ignorat aceasta posibilitate, preferand in schimb sa nu mai vanda anumite dispozitive care oricum nu mai generau bani.

Acestea fiind spuse, Apple nu a castigat mare lucru prin decizia de zilele trecute, insa acest lucru nu o va impiedica sa poarte no batalii legale cu Samsung in viitor pentru a-si proteja proprietatea intelectuala.

2 COMENTARII

  1. De ce cred eu ca aceste procese au mai multă legătura cu repatrierea de profituri decat cu dorința Apple de a bloca anumite produse Samsung?