pplkpr (People Keeper) – Aplicatia care iti spune cu cine sa fii prieten si cu cine nu

  Mi se pare foarte comic ca exista o aplicatie care sa iti ” spuna ” cu cine sa fii prieten si cu cine nu, cu cine e sanatos sa interactionezi si cu cine nu.

Aplicatia “pplkpr” pronuntata “People Keeper” monitorizeaza ritmul cardiac al utilizatorului si detecteaza pana si cele mai subtile modificari ale starii emotionale ale acestuia, atunci cand acesta se afla in compania prietenilor.
Astfel, aplicatia poate sa depisteze prietenii care pot sa dauneze starii de sanatate a utilizatorului.

Aplicatia a fost dezvoltata de Kyle McDonald si Lauren McCarthy din New York, si a fost testata anul trecut la scara large de un grup de studenti de la Universitatea Carnegie Mellon.

Aplicatia practic functioneaza in colaborare cu orice fel de dispozitiv care monitorizeaza ritmul cardiac si poate fi activat prin Bluetooth. Aceasta monitorizeaza si apoi inregistreaza ritmul cardiac iar daca observa vreo schimbare, il “roaga” pe utilizator sa ii spună cum se simte, unde se afla si in compania cui este.

De fapt, algoritmul in baza caruia functioneaza aplicatia asociaza emotiile cu persoanele cunoscute de utilizator.

Din lista de prieteni a unui utilizator, aplicatia Pplkpr identifica oamenii care il fac pe acesta sa se simta fericit, care il calmeaza dar si persoanele care ii cauzează stres si panica sau chiar teama.

Mi se pare foarte tare, aplicatia poate sa faca ce in general unora le e aiurea sa faca, poate sa stearga si sa blocheze persoanele care ne fac sa devenim instant nelinistiti sau plictisit, si chiar sa expedieze mesaje celor care ne calmeaza si ne fac sa ne simtim fericiti.

Aplicatia este disponibila gratuit pentru iPhone, iPad si iPod Touch.