WhatsApp Messenger va transfera datele utilizatorilor in Facebook

WhatsApp Messenger este cea mai populara retea de mesagerie text de pe planeta, compania Facebook achizitionand compania WhatsApp cu cativa ani in urma si continuand procesul ce promovare al titlului care atrage aproape 1 miliard de utilizatori lunar spre serverele sale.

O actualizare pentru aplicatia WhatsApp Messenger este in curs de dezvoltare, iar o versiune beta recenta include o sectiune speciala in meniu de setari, aceasta permitandu-le utilizatorilor sa refuze sa isi partajeze datele din conturi cu reteaua de socializare Facebook.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata meniul in care este disponibila aceasta noua setare a WhatsApp Messenger, ea specificand doar faptul ca datele utilizatorilor vor fi transferate catre Facebook pentru imbunatatirea experientei de utilizare a retelei de socializare.

Din pacate alte informatii privind acest transfer de date dintre WhatsApp Messenger si Facebook nu exista, insa utilizatorii au optiunea de a bloca, cel putin in teorie, accesul retelei de socializare la propriile date, insa e putin probabil ca Facebook sa nu fi preluat pana acum orice dorea.

Separat de aceasta optiune, noua versiune a aplicatiei WhatsApp Messenger include si o noua optiune care permite criptarea conversatiilor si a apelurilor atat in terminalele proprii, cat si in serverele WhatsApp, asa ca teoretic totul ar trebui sa fie securizat.

WhatsApp Messenger a fost acuzata in trecut ca are mari probleme de securitate si ca datele utilizatorilor pot fi accesate de catre hackerii care intercepteaza traficul facut de catre terminale, aceasta noua optiune rezolvand aceasta problema.

Deocamdata nimeni nu stie cand urmeaza sa fie lansata aceasta noua versiune a aplicatiei WhatsApp Messenger, insa de indata ce ea va fi disponibila va voi anunta si va voi oferit detalii pentru a beneficia de noile sale functii.