iPhone 5se – noi detalii despre componente

iPhone 5se va fi lansat in martie si intr-un articol anterior v-am spus care sunt specificatiile tehnice ale noului dispozitiv, insa se pare ca ele nu sunt chiar atat de finale precum am cazut atunci, compania Apple testand multiple prototipuri ale noului sau smartphone.

Mai exact, Apple testeaza prototipuri ale iPhone 5se care au chip-uri A8 si A9, insa cele cu chip A9 ar urmas a fie lansate oficial pe piata, compania Apple dorind sa ofere o diferenta mica intre performantele iPhone 5se si cele ale iPhone 7, care va fi lansat in toamna.

Avand in vedere ca va functiona in baza unui chip A9, iPhone 5se va avea si functia care permite activarea Siri in baza unei simple comenzi vocale, ea fiind oferita multumita existente co-procesorului de miscare M9 in chip-ul A9 al celor de la Apple.

In ceea ce priveste capacitatea de stocare, iPhone 5se ar urma sa fie disponibil in versiuni cu 16 GB si 64 GB spatiu de stocare, compania eliminand complet modelele cu 32 GB spatiu de stocare din oferta sa, aceasta fiind o diferenta importanta fata de iPhone 5S.

In final, se pare ca iPhone 5se ar urma sa inlocuiasca iPhone 5S si iPhone 6 in oferta Apple, cei din Cupertino alegand sa pastreze mai putine terminale in vanzari incepand din luna martie, iPhone 5S urmand a fi retras atunci, iPhone 6 urmand a disparea din toamna.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre aceste noutati legate de iPhone 5se ?