iPhone 5se va fi lansat in martie

iPhone 5se este denumirea viitorului smartphone cu ecran de 4 inch pe care compania Apple il pregateste pentru lansare in momentul de fata, deci nu vorbim despre iPhone 6C sau iPhone 5e, ci despre o denumire mult mai ciudata decat de obicei.

Conform unor surse din interiorul Apple, iPhone 5se urmeaza sa aiba acelasi design precum iPhone 5S, inclusiv un port audio de 3.5mm, numele de cod intern al dispozitivului fiind N69, denumirea finala fiind deocamdata partial sigura.

Conform acestor surse, denumirea iPhone 5se a fost aleasa de catre compania Apple pentru a marca terminalul ca fiind o editie speciala a iPhone, special edition, sau ca o versiune imbunatatita, enhanced, a iPhone 5S, indiferent de situatie denumirea fiind ciudata.

Pastrand design-ul iPhone 5S, iPhone 5se are hardware imbuntatit, ruleaza cea mai recenta versiune a sistemului de operare iOS 9 si reprezinta un upgrade care aduce unele tehnologii implementate de catre compania Apple in iPhone 6 si iPhone 6S.

Conform surselor, acestea ar fi noutatile aduse de iPhone 5se :

  1. ecran cu margini curbate care inlocuieste marginile carasei de aluminiu;
  2. camera principala de 8 megapixeli si camera frontala de 1.2 megapixeli, exact precum la iPhone 6;
  3. suport pentru focalizare automata in timpul inregistrarii de clipuri video si imagini panoramice de dimensiuni mari;
  4. implementarea unui barometru;
  5. implementarea unui chip NFC si a Apple Pay;
  6. chip-uri A8 si M8 regasite in iPhone 6;
  7. oferirea Bluetooth 4.2, VoLTE si Wi-Fi 802.11ac disponibile in iPhone 6S;
  8. implementarea sistemului Live Photos din iPhone 6S;
  9. oferirea in versiune rose gold, separat de argintiu, auriu si gri spatial.

Practic iPhone 5se are un hardware ce combina componentele disponibile in iPhone 6 si iPhone 6S, compania Apple oferind un terminal destul de interesant pentru utilizatori, asta chiar daca el nu va avea sistemul 3D Touch oferit in iPhone 6S.

iPhone 5se este lansat de catre compania Apple intr-o tentativa de a creste vanzarile, in special in cazul eclor care folosesc iPhone 5S sau terminale mai vechi, iar in aceasta idee cel din urma dispozitiv ar urma sa fie scos din vanzare de catre compania Apple.

iPhone 5se urmeaza sa fie vandut la pretul la care este oferit iPhone 5S in momentul de fata, deci utilizatorii vor trebui sa plateasca aproximativ 500 de dolari pentru noul produs.

Aceste afiind spuse, care este parerea voastra in legatura cu iPhone 5se ?