2016 – anul celor doua iPhone-uri

2016 va fi un nou an al premierelor pentru compania Apple si spun asta deoarece pentru prima oara in istoria sa, compania Apple va lansa doua noi modele ale iPhone intr-un singur an, situatia fiind una intr-adevar interesanta pentru cei din Cupertino.

V-am spus ieri ca, in opinia mea, iPhone 5se este lansat pentru a sustine o iluzie a succesului, insa motivele reale pentru aparitia acestui dispozitiv nu le vom sti vreodata, desi acest lucru conteaza mai putin in fata impactului pe care aparitia sa o va avea in luna martie.

iPhone 5se urmeaza sa fie lansat la jumatatea lunii martie de catre compania Apple si reprezinta o combinatie intre un iPhone 5S si un iPhone 6S, el urmand a fi doar unul dintre noile modele ale iPhone pe care compania Apple se pregateste sa le lanseze anul acesta.

Dupa cum prea bine stiti deja, iPhone 7 va fi lansat de catre compania Apple in toamna acestui an si va inlocui actualele iPhone-uri de top vandute de catre compania Apple, insa va pune in umbra si terminalul iPhone 5se pe care Apple il va pune in vanzare peste doar cateva luni.

Strategia celor de la Apple de a lansa doua modele ale iPhone intr-un singur an ar putea fi confuza pentru multi, insa nevoia de a mentine vanzarile la un nivel ridicat ar putea transforma Apple intr-unul dintre multii producatori de telefoane mobile existenti pe piata.

Nu stiu cati se gandeau ca Apple ar putea ajunge in situatia de a lansa doua modele diferite ale iPhone intr-un singur an din moment ce aceasta strategie este contrara celei adoptate din 2007 incoace, insa cei de la Apple fac orice pentru a-si creste vanzarile in mod sustinut.

Acestea fiind spuse, va fi interesant de vazut in ce mod vor fi afectate vanzarile iPhone 7 de aparitia iPhone 5se care este o noua optiune de achizitie pentru cei ce nu doreau un terminal cu ecran mai mare de 4 inch.

3 COMENTARII

  1. Da cel putin si Apple a sustinut ca e prima data cand lanseaza 2 noi modele atunci. Dar anul acesta vor fi 3 modele noi cu dimensiuni diferite 4″ 4.7″ 5.5″

  2. Not really, acolo a fost vorba de o schimbare de carcasa si de un upgrade hardware.
    Acum vorbim de update-uri hardware si de design pentru doua modele diferite.