iPhone 5se – solutia de criza pentru iluzia succesului

iPhone 5se va fi lansat in martie de catre compania Apple dupa ani si ani in care s-a tot zvonit ca un nou smartphone cu ecran de 4 inch va ajunge pe piata, iata ca 2016 este anul in care cei din Cupertino considera ca el trebuie sa isi faca aparitia.

Avand in vedere ca Apple a facut in 2014 trecerea de la ecranele de 4 inch la cele de 4.7 inch si 5.5 inch, aparitia unui nou smartphone cu ecran mai mic poate parea ciudata, insa cred ca la baza lansarii iPhone 5se sta defapt o dorinta a Apple de a sustine iluzia succesului.

An dupa an compania Apple a raportat cresteri constante ale vanzarilor de iPhone-uri, 2015 fiind anul culminant pentru cei din Cupertino, ei vanzand cele mai multe iPhone-uri de pana acum, atat de multe incat foarte multa lume este de parere ca nu mai exista posibilitatea de a creste pentru cei din Cupertino.

Desi iPhone 6S si iPhone 6S Plus ar trebui sa stabileasca noi recorduri de vanzari pentru Apple, foarte multi analisti sunt de parere ca terminalele nu vor reusi sa faca acest lucru pentru si aparitia iPhone 5se are rolul de a compensa lipsa interesului vis-a-vis de aceste doua produse.

Fara a avea date privind vanzarile de terminale iPhone in Q4 2015 nu putem spune sigur ca Apple are o problema, insa lansarea unui smartphone nou intr-o categorie ce ar trebui data uitarii sugereaza faptul ca Apple are nevoie mare de o crestere de vanzari in anumite segmente.

Exista posibilitatea ca iPhone 5S sa genereze vanzari foarte mici pentru compania Apple, interesul vis-a-vis de acest dispozitiv putand fi atat de mic incat Apple este fortata sa lanseze un iPhone 5se pentru a mentine iluzia succesului si fericirea analistilor.

Improsptarea liniei de terminale cu ecrane de 4 inch cu un model nou va genera cu siguranta o crestere de vanzari in acest segment, Apple avand nevoie de rezultate mai bune in 2016 comparativ cu 2015, altfel risca sa fie distrusa in presa de catre analisti.

Parerea mea este ca iPhone 5se va fi lansat pentru a compensa o scadere a vanzarilor, fie in segmentul iPhone-urilor de top, fie in segmentul modelelor mid/low-end, insa aparitia unui terminal de acest gen nu are la baza dorinta voluntara a Apple de a lansa un iPhone nou, ci o nevoie de a ascunde un esec de vanzari intr-un anumite segment.

Voi ce parere aveti ? Este iPhone 5se o tentativa a Apple de a distrage atentia de la probleme de vanzari, sau lansarea sa acopera o nevoie existenta a pietei pe care Apple nu o satisfacea pana in prezent ?