Prietenilor tai de pe Facebook nu le pasa de tine

Daca folosesti Facebook de cativa ani de zile si inca nu te-ai lamurit ca prietenilor tai nu le pasa de tine, atunci poate ca un studiu recent lansat te va convinge de faptul ca nu este bine sa ai asteptari prea mari de la majoritatea persoanelor pe care le ai adaugate in lista de prieteni Facebook.

Un cunoscut antropolog a realizat un studiu pe peste 3400 de utilizatori ai Facebook si a ajuns la concluzia ca doar 4.1% dintre prietenii unei persoane pe reteaua de socializare vor fi aproape de respectiva persoana atunci cand aceasta trece printr-o criza emotionala puternica.

Mai mult decat atat, doar 13.6% dintre prietenii unei persoane pe reteaua de socializare Facebook vor arata vreodata, cu alti prieteni din reteaua de socializare Facebook, orice forma de simpatie privitoare la persoane care trec prin probleme personale.

Conform acestui studiu, o persoana normala are aproximativ 155 de prieteni pe reteaua de socializare Facebook femeile avand in general cu 20 de prieteni mai multi decat barbatii, tinerii avand retele de prieteni care sunt mult mai mari decat cele ale persoanelor in varsta.

In a study of nearly 3,400 Facebook users, Robin Dunbar, has found that in the event of an “emotional crisis,” only 4.1 of Facebook friends can be counted on. What’s worse, just 13.6 Facebook friends will ever share any form of sympathy with friends going through issues.

Avand in vedere ca oamenii sunt destul de egoisti in retelele de socializare de pe internet, studiul a descoperit faptul ca relatiile de prietenie nu se imbunatatesc prin utilizarea Facebook, ba din contra, ele se deterioreaza din diverse motive.

Acestea fiind spuse, rezultatele acestui studiu probabil nu va surprind pentru ca multi dintre voi probabil stiati deja cam cat de loiali va sunt prietenii pe reteaua de socializare Facebook.