Apple dezvolta un nou tip de camera pentru iPhone

Apple dezvolta un nou tip de camera pentru terminalele iPhone, cei din Cupertino descriind intr-un brevet de inventie o camera sferica al carei dimensiuni sunt mult mai mici decat cele ale unei camere normale folosite in dispozitivele Apple vandute in lumea intreaga.

Conform celor de la Apple, aceasta componenta ar avea o dimensiune axiala de doar 2mm si ar putea fi implementata inclusiv in Apple Watch pentru a permite efectuarea de apeluri FaceTime de catre utilizatorii ceasului inteligent, dar asta doar daca tehnologia va fi in final utilizata.

Conform brevetului de inventie al celor de la Apple, camera sferica dezvoltata de catre inginerii sai ar avea un senzor foto curbat, dar si noi lentile, acestea fiind capabile sa inregistreze imagini clare dar si de rezolutie inalta, asa cum se intampla cu actualele camere din iPhone.

Noua componenta foloseste un sistem cu trei lentile, doua dintre ele fiind convexe, o a treia cu forma complet inversa primelor doua, ele avand sprafete convexe sau concave pentru a putea oferi functionalitatea pe care o descrie compania Apple pentru utilizatorii sai.

camera sferica iPhone

Desi implementarea unei asemenea camere in iPhone ar permite reducerea substantiala a grosimii dispozitivului, Apple mentioneaza totusi faptul ca unele poze ar putea arata ca si cum ar avea forma unui butoi, iar acest lucru nu va aduce foarte multa atentie pozitiva.

Ideea din spatele acestui nou tip de camera este foarte interesanta, insa principala problema este, ca de obicei, faptul ca Apple isi protejeaza foarte multe inventii prin brevete de acest gen, insa ele rareori ajung sa fie implementate in produse care sunt lansate pe piata.