Apple a vandut cele mai scumpe iPhone-uri in T4 2015

T4 2015 a fost cel mai bun trimestru fiscal din istoria Apple cu recorduri de vanzari de terminale iPhone, Apple Watch, Apple TV, dar si de profit sau incasari, insa analistii au ramas cu mari semne de intrebare avand in vedere ca diferentele fata de T4 2014 nu sunt mari.

Desi cresterile au fost infime, foarte interesant este faptul ca in T4 2014 compania Apple a vandut cele mai scumpe iPhone-uri din istoria sa, pretul mediu de vanzare al unui iPhone fiind de 691 de dolari, cu 4 dolari mai mutl decat cea mai mare valoare inregistrata in T4 2014.

Pentru pretul mediu de vanzare mare al terminalelor iPhone poate fi aruncata vina pe fluctuatiile constante de curs valutar din diverse tari de pe glob, cei de la Apple spunand ca rezultatele lor fiscalte putand fi cu 8% mai mari daca aceasta problema nu ar fi existat.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum a evoluat pretul mediu de vanzare al iPhone, el crescand brusc in T4 2014 fara a mai scadea la o valoare similara de atunci, Apple incasand foarte multi bani in cursul anului 2016 de pe urma terminalelor sale iPhone.

pret mediu vanzare iPhone

Cele mai ieftine iPhone-uri au fost vandute in T3 2014, atunci pretul mediu de vanzare al unui iphone fiind de 561 de dolari, cu 130 de dolari mai mic decat cel inregistrat in T4 2015, asa ca va fi interesant de vazut cum vor evolua lucrurile la inceputul anului viitor.