LG a vandut in 2015 mai putine smartphone-uri decat Apple in 3 luni

LG este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de smartphone-uri de pe intreaga planeta si desi cu cativa ani in urma se lupta cu Nokia, Samsung sau Apple pentru suprematia in aceasta piata, in momentul de fata compania nici macar nu-si poate acoperi pierderile in divizia mobila.

In intregul an 2015 LG a vandut 59.7 milioane de smartphone-uri, cu 1.5 milioane de unitati mai putin decat compania Apple in T1 2015, iar asta spune foarte multe despre cat de diferita este evolutia celor doua companii in ultimii ani cand vine vorba despre vanzarea acestor terminale mobile.

LG este unul dintre producatorii de smartphone-uri care pierde bani prin lansarea de terminale mobile pe piata, insa in Q4 2015 divizia mobila a avut pierderi mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut, asa ca lucrurile s-ar putea indrepta pentru cei de la LG.

Apple si Samsung sunt singurii producatori de smartphone-uri care fac profit din vanzarea de terminale mobile, Apple incasand in jur de 90% din tot profitul, Samsung ramanand cu restul, ceilalti producatori de terminale mobile inregistrand numai pierderi din vanzarea acestor dispozitive.

LG sold 59.7 million units of smartphones last year, rising slightly from 59.1 million units posted in 2014. South Korean tech giant LG Electronics Inc. said Tuesday its net loss narrowed in the fourth quarter from a year earlier on strong sales of premium TVs and home appliances, despite a poor performance from its smartphone business.

Din pacate piata smartphone-urilor are tot mai multe companii care nu fac bani din vanzarea acestor terminale mobile, iar lumea are nevoie de producatori puternici pentru a concura cu Apple si Samsung, altfel inovatia va muri.