Prima Pagina LG LG a vandut in 2015 mai putine smartphone-uri decat Apple in 3...

LG a vandut in 2015 mai putine smartphone-uri decat Apple in 3 luni

LG este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de smartphone-uri de pe intreaga planeta si desi cu cativa ani in urma se lupta cu Nokia, Samsung sau Apple pentru suprematia in aceasta piata, in momentul de fata compania nici macar nu-si poate acoperi pierderile in divizia mobila.

In intregul an 2015 LG a vandut 59.7 milioane de smartphone-uri, cu 1.5 milioane de unitati mai putin decat compania Apple in T1 2015, iar asta spune foarte multe despre cat de diferita este evolutia celor doua companii in ultimii ani cand vine vorba despre vanzarea acestor terminale mobile.

LG este unul dintre producatorii de smartphone-uri care pierde bani prin lansarea de terminale mobile pe piata, insa in Q4 2015 divizia mobila a avut pierderi mai mici decat in aceeasi perioada a anului trecut, asa ca lucrurile s-ar putea indrepta pentru cei de la LG.

Apple si Samsung sunt singurii producatori de smartphone-uri care fac profit din vanzarea de terminale mobile, Apple incasand in jur de 90% din tot profitul, Samsung ramanand cu restul, ceilalti producatori de terminale mobile inregistrand numai pierderi din vanzarea acestor dispozitive.

LG sold 59.7 million units of smartphones last year, rising slightly from 59.1 million units posted in 2014. South Korean tech giant LG Electronics Inc. said Tuesday its net loss narrowed in the fourth quarter from a year earlier on strong sales of premium TVs and home appliances, despite a poor performance from its smartphone business.

Din pacate piata smartphone-urilor are tot mai multe companii care nu fac bani din vanzarea acestor terminale mobile, iar lumea are nevoie de producatori puternici pentru a concura cu Apple si Samsung, altfel inovatia va muri.

 • KlaudiNhO

  da allwiev nu e in top ?

 • amfetamin

  Nu,e întrecut de E-Boda! :-))

 • Tony Stark

  Nu inca , in ritmul in care au evoluat chinezii in ultimii 2 ani e posibil ca Apple sa piarda si locul 3 la vanzari in china .
  Delir , toti chinezii asteapta lansarea Xiaomi MI 5 din aprilie . Multi spun ca acest smartphone o sa ingrope vanzarile Samsung si Apple din china .

 • Viorel Predatorul

  “Nu inteleg cum poti sa vinzi aproape 60 de milioane de smartphone-uri apoi sa spui ca nu ai profit ”

  E foarte simplu:
  – costul de productie = X
  – pretul de vanzare = Y
  – Profit brut: Y-X = 2 euro
  Alte impozite: 1,9 euro
  Profit net= 0.1 euro

  Xiaomi vinde cu pret apropiat de costurile de productie, cat mai mic, pentru a acapara cota de piata. Dupa ce isi face un nume pe piata, urmeaza sa dezvolte o linie mai de lux, careia ii va pune un pret de vanzare mai mare, si pe baza careia va scoate si profit.

 • rundown

  Corect Viorel. Oricum omiti faptul ca in China sunt destui Jimmy Chang dispusi sa isi vanda/inchirieze un rinichi sau bunica/ora pentru un terminal/tableta Apple.

 • Tony Stark

  Am auzit ca sunt 3 – 4 milioane de chinezi fericiti , au scapat de rinichi si ficati pentru un iPhone , in romania unii au scapat de ei pentru Vodka .

 • Viorel Predatorul

  Așa este, însă este o realitate tristă…

 • Florin L

  Sincer vorbind am un Lg G4 si sunt foarte mulțumit de el, deși il folosesc intens nu m-a dezamăgit niciodată. Toată lumea visează iPhone si galaxy dar sunt si alte mărci foarte bune (htc de exemplu).