De ce este bine sa eviti iOS 9.3 beta 2 deocamdata

iOS 9.3 beta 2 a fost lansat de catre compania Apple in cursul zilelor trecute, noua versiune a sistemului de operare aducand cateva schimbari minore pentru utilizatori, cel putin din punct de vedere vizual, deoarece in cazul performantelor situatia este complet diferita.

V-am prezentat ieri o comparatie intre performantele iOS 9.2.1 si iOS 9.3 beta 2 pe cateva iPhone-uri, iar in fiecare caz, prima versiune a sistemului de operare functiona mai bine decat predecesoarea sa, lucru la care multi nu s-ar fi asteptat in momentul de fata.

Practic iOS 9.2.1 merge mai bine decat iOS 9.3 beta 2 pe oricare dintre iPhone-urile lansate inaintea iPhone 6S si iPhone 6S Plus, iar in cazul tabletelor iPad situatia este similara pentru modelele anterioare iPad Air 2, iPad Mini 4 sau iPad Pro, situatia fiind una relativ usor de intalnit.

Sfatul meu este sa evitati iOS 9.3 beta 2 daca nu doriti sa aveti probleme cu performantele iPhone, iPad si iPod Touch-urilor voastre, iar in aceasta idee, ar fi bine sa evitati si versiunile beta viitoare ale sistemului de operare oferite de catre compania Apple pentru noi.

In general versiunile beta ale unui sistem de operare pot avea probleme de functionare si probleme cu performantele, insa iOS 9.3 beta 1 a fost un build foarte bun cu performante si autonomie mai bune decat cele oferite de catre versiunea finala a iOS 9.2 pentru noi.

In cazul iOS 9.3 beta 2 lucrurile nu stau la fel in cazul performantelor, dar asta numai pentru terminalele mai vechi, asa ca pentru a fi lipsitit de batai de cap va recomand sa-l evitati, inclusiv versiunea public beta care va fi lansata, dar asta daca ea va avea exact acelasi build.

Avand in vedere ca iOS 9.3 beta 2 este, dupa cum ii spune numele, o versiune beta a iOS, deci aflata in testare si nefinalizata, este normal sa existe orice fel de probleme si vina nu est ela Apple pentru ca ea atentioneaza utilizatorii despre ceea ce pot intampina.