Samsung Galaxy S7 va fi mai puternic decat iPhone 6S

Daca inca mai aveati dubii in legatura cu performantele Samsung Galaxy S7, ei bine un benchmark aparut in cursul acestei zile pe internet confirma faptul ca noul smartphone al celor din Coreea de Sud va fi mai performant decat terminalul iPhone 6S vandut de catre Apple.

Mai jos aveti o imagine in care este vizibil benchmark-ul Samsung Galaxy S7 publicat astazi si el demonstreaza ca smartphone-ul coreenilor este cu 10% mai rapid decat iPhone 6S in testele multi-core, dar cu 10% mai slab decat terminalul Apple in testul single-core.

Avand in vedere ca testele multi-core conteaza cel mai mult in ziua de astazi din moment ce majoritatea aplicatiilor sunt capabile sa foloseasca multiple nuclee ale procesorului, Samsung Galaxy S7 este superior iPhone 6S, insa diferenta nu este una chiar atat de mare precum s-ar astepta multi.

Ca intotdeauna, Apple si Samsung se depasesc reciproc in performante, insa cu cresteri marginale fata de terminalul competitor, iar saltul facut de catre coreeni era de asteptat avand in vedere ca acesta nu este primul benchmark in care vedem rezultatul.

benchmark Samsung Galaxy S7

Acum daca va intrebati cat de mare va fi diferenta in performante intre Samsung Galaxy S7 si iPhone 6S in baza acestei diferente de 10% in punctajul obtinut in benchmark, ei bine veti fi dezamagiti sa aflati ca e putin probabil ca ea sa fie sesizabila in lumea reala.

Marea probleme a terminalelor Android in 2015 a fost sistemul de multitasking deficitar, iar daca Android 6 se comporta la fel pe terminalele de top, atunci Samsung Galaxy S7 va avea aceeasi soarta ca toate smartphone-urile Galaxy de top lansate la finalul anului 2015.

36 COMENTARII

  1. As avea cateva remarci de facut, daca nu te deranjeaza : In primul rand, deja iPhone 6S este intrecut la multicore de S6 (5200 vs 4500). Nu inteleg cum ar putea scadea in performante in multicore acest nou procesor, deci e cam ciudat , parerea mea.

    In al doilea rand e impropriu spus ‘multitasking deficitar’, asta avand in vedere ca iPhone-ul nici nu e capabil de acest lucru. Multitasking-ul exista pe S6, reprezentand posibilitatea de a rula mai multe aplicatii simultan ( ex: instagram pe jumatatea de sus a ecranului, muzica in cea de jos).
    Ceea ce spui, si spui bine, reprezinta Quicktasking-ul, adica trecerea de la o aplicatie la alta. Aici Samsung a dat-o rau de tot in bara, cu ai sai 4 gb ram inutili.

    Atat am avut de comentat.

  2. Nimic – dupa cum se vede , procesorul Samsung rezista la doua generatii de procesoare Apple . Procesorul din S6 a fost de doua ori mai rapid decat cel din iPhone 6 si cu 15% mai rapid decat cel din iPhone 6S .
    Cu urmatorul processor , cel din S7 , Samsung poate dormi linistit doi ani sau chiar mai mult , pt ca Apple nu poate impinge la infinit designul ala vechi de 3 ani .
    Poate o sa ia si Apple licenta unui processor mai nou de la ARM , pe care sa poata lucre in continuare . Sau poate nu , pt ca oricum iOS nu e capabil de multitasking , iar ce au acum este sufficient pt a rula cate un task, pe rand .

  3. sorin vezi ca nu iOS este incapabil de multitasking ci iphone…pt ca ios pt ipad este mai mult decat capabil de rulat 2 aplicatii in acelasi timp+pip
    si stiu ca george zicea ca un iphone dupa un an vechime ruleaza mult mai fluent ios decat o face orice samsung sau android device dupa acelasi timp de zile. deci testele sunt bune cu telefoanele proaspat resetate si fresh dupa care…si un iphone 5s merge mai bine decat un s7

  4. Scorul ala mentionat de tine e prea mare pentru ce poate S6 si te rog nu-mi zi de versiuni cu custom rom si overclock, ca e irelevant.
    Multitasking-ul de pe S6 nu e multitasking nici macar cat are iPhone. Si nu, multitasking nu inseamna doar sa ai doua aplicatii deschise in acelasi ecran, asta e o interpretare de-a ta, dar realitatea e mai complexa.

  5. Ai inteles gresit Srb – un iPhone dupa un an are lag cu un iOS nou . Un Android merge mai bine cu SO nou . Si iOS nu e capabil de multitasking decat foarte limitat (aplicatii native) – cat ii da voie Apple , ca sa nu strice “experienta de utilizare” – si nu prea ii da voie de 9 ani . Studiaza si cum abordeaza iOS task-urile si daca poti fa o comparatie cate procese ruleaza in acelasi timp in iOS si cate ruleaza in Android (numai ca Apple nu te lasa sa vezi asta , pt ca s-ar face de rusine) . Tocmai de aceea Apple pune accent pe performanta single-core , cam ca in vremea DOS-ului .

  6. pe ipad orice app poate face multitasking, trebuie doar dezvoltatorul sa o adapteze atat, nu apple.
    Oricum asa a zis george care are un note 4

  7. @zaone daca Iphone depasea si cu 5% performantele lui s7 scriai ca” iphone UMILESTE samsung”, diferenta de 10% acum nu este cine stie ce….astept cu nerabdare clipa cand o sa citesc si eu un articol in care sa spui ca Iphone-ul a fost umilit de un device Samsung.

  8. Nu te lua dupa dl. Kurtos Kalacs ca nu stie ce vorbește.
    N-am mai comentat, doar am urmărit discutiile pe aici :)) se pare ca nu e nevoie sa comentez si eu ca sa ma amuz, este indeajuns doar sa va urmăresc.
    N-am fost nici cel care comenta cu numele “gheorghe” si nici acest “sorin”.
    Eu nu ma ascund cum face AppleForever, care schimba numele odata la 1 luna.

  9. Du-te sa vinzi Kurtos Kalacs AppleForever, ti-am zis si iti mai zic…acolo e pt tine.
    Roaga-l frumos pe srb sa-ti ridice si tie o gheretă din care sa-i vinzi.

  10. Cred ca am scris, poti sa cauti si s-ar putea sa am dreptate. Singurele articole in care am vorbit de umilinta au fost cele in care diferenta in performante a fost de zeci de secunde sau mai mult de 10% si asta poti verifica.

  11. Se pare ca nu mi s-a permis partajarea link-ului de pe youtube.
    Pentru cei care mai vad comentariul, puteti scrie: iPhone 6S vs Galaxy S6 geekbench pe youtube, si gasiti pe videoul utilizatorului “SuperSaf TV” scorurile mentionate anterior.
    Anyway, in caz ca ai vazut link-ul, zaone, astept raspunsul tau !

  12. Nu inreu in polemici aiurea
    Am iphone 6s
    Apropo de multitasking…
    Ma joc pe net online. Daca intru pe mess sa citesc un mesaj cand intru inapoi pe joc… Apare reconecting 🙂 deci nu stiu ce multitasking e ala 🙂
    Eu zic ar tribui sa mentina conexiunea daca e multitasking NU ???

  13. Pe juma de ecran sa trolleze ca si sorin iar pe cealalta jumatate ca si EuG sau george. Pacat ca nu poate imparti ecranul in 3

  14. Pai si cam ce ai vrea sa apară dacă jocul e online?Ai vrea sa termini jocul,chiar sa si câștigi,in timp ce tu citești mesajul?

  15. Stai sa vedem testele reale,nu benchmarkuri,mai vedem cât de speedy e S7-le. Se zvonește ca marshmallow ar fi rezolvat problema multitasking-ului din Lollipop.

  16. Nu È™tiu cât de important e acel multicore,si ca in ziua de azi contează cel mai mult…
    “As of version three of GeekBench, the scores have been split into single and multi core categories. The Single Thread CPU benchmark, like all processor benchmarks attempts to estimate how quickly a processor is able to perform a wide variety of calculations. The test issues as series of complex instructions to the processor and times how long the processor takes to complete the tasks. The faster the processor is able to complete the tasks, the higher the benchmark score. The GeekBench Single Thread CPU test only runs one stream of instructions rather than multiple parallel streams per core. The majority of consumer applications (MS World, Internet Explorer, Google Chrome and most games), although multi threaded, rarely utilize more than one thread at a time, so this test, like any single threaded benchmark, can be seen as a reasonable real world test for typical consumer workloads.”
    Si de pe pagina primatelabs(creatorul geekbench 3) : “While multi-core performance is becoming more relevant as applications are rewritten to take advantage of multi-core processors, single-core performance is still a very important metric because every application benefits from great single-core performance.
    With Geekbench 3, if you know your applications can’t take advantage of the latest multi-core processors, you can use the new single-core scores to find the fastest machine for your tasks.”

  17. Salut! Am utilizat s6 o perioada destul de lunga de timp, si tot timpul am zis , vreau iphone 6/6s, ios are cel mai bun ecosistem si ar fii ultra, super, mega tare.
    Am luat iphone 6 si la nici o luna, astept sa revin la s6.
    Samsung cu androidul sau, asa cum e el… e Dumnezeu pe pamant fata de porcaria de ios9.x… Lag cand deschid aplicatia whatsapp..? Serios..?

  18. Samsung s6 are lag la orice 😀 insa iOS este super optimizat fata de Android. Revin-o la S6 si o sa ai mai multe probleme.

  19. Mersi ca le confirmi ca nu suntem una si aceeasi persoana ca disqusxxxx , care a avut vreo 6 nick-uri pana acum . Macar Srb nu-si schimba nick-ul (dar nici naravul) .
    In definitiv , noi va facem atmosfera aici , cu contrazicerile noastre , voi intrati pe site sa raspundeti , iar zaone castiga bani din reclama sa intretina site-ul , chiar daca nu-I plac comentariile noastre .
    Daca ati fi doar voi , organizati intr-un fel de biserica de cult Apple , zaone ar fi nevoit sa inchida site-ul pt ca sunteti prea putini .
    De multi ani de cand sunt pe aici , am vazut multi ca voi si au disparut marea majoritate . Au fost altii mai moderati , mai de bun simt , care au reusit sa perceapa imensa manipulare pe care o fac Apple si fanii sai extremi , si destui si-au si schimbat opinia despre Apple .

  20. Chiar daca aplicatiile nu se folosesc optim de posibilitatile de multitasking ale procesorului , avantajul este ca mai multe aplicatii pot rula in acelasi timp , Android fiind optimizat sa faca asta (ca sa-i raspund lui Srb) , pe cand iOS nu este . Jocurile nu ruleaza in paralel , download nu merge in paralel , tab-urile de browser nu se actualizeaza etc .

  21. salut. pe ip6 am instalat angry birds epic care merge doar online. am ieșit din joc, fără să închid aplicația, într-o luptă cu mai multe niveluri. între timp, m-am deconectat și de la wifi. după un timp, m-am reconectat, am reintrat în joc și am continuat lupta de unde rămăsesem.

  22. si cum e cu testele de real live sa spun asa unde iPhone 6S e mai rapid in deschiderea/inchiderea aplicatiilor/jocurilor??? la ce ajuta tinerea a 2 jocuri in acelasi timp deschise cand reluarea lor dureaza mai mult ca pe iOS unde le pauzeaza??? la fel si cu browserul, pe mine ma intereseaza full power unde navighez nu la tabul anterior deschis.

  23. @catalin ,dece vorbeÈ™ti dacă nu ai folosit niciodată android?…backup se face automat ,ai spaÈ›iu de stocare nelimitat în cloud pentru poze care nu depășesc 16mp(se face tot automat) ,reclame găseÈ™ti doar în aplicaÈ›iile free(în general jocurile populare au È™i o variantă cu plată ,adică fără reclame)…..etc. ,nu sunt de acord cu cei care spun chestii de genul:iphone nu are multitasking ,este slab…etc ;apple are acest ecosistem care tinde spre perfecÈ›iune ,optimizare perfectă hardware/software..etc ;bravo ei ,merită aplaudată….aÈ™a È™i samsung are un ecran foarte bun È™i față de alÈ›i producători ei încearcă să optimizeze cât mai bine android pentru hardware-ul care îl oferă pe modele de vârf(vezi s6 vs nexus 6p) È™i ca rapiditate pot spune ca este la fel ca iphone (dacă nu se pune testul multitasking pentru ca acum are probleme) ,deci samsung munceÈ™te ca să scoată acea rapiditate ,bravo ei…ambele telefoane sunt foarte bune..acum depinde de gusturi ,preferinÈ›e.

  24. @catalin bine zis! cum inainte era nokia si restu, dupa 2007 e iphone si restu. Majoritatea nu pricep lucrul asta. E adevarat ca au cam stagnat cei de la Apple cu inovatiile de vreo 2 ani si exista sanse de declin daca nu fac ceva, dar deocamdata calitatea maxima (dupa ce iei absolut tot in calcul si faci o medie) tot la ei o gasesti, mai ales daca ai mai multe produse de la ei. Numa bine!