Samsung Galaxy S6 Edge+ – problema multitasking

Samsung Galaxy S6 Edge+ problema multitaskingAcum cateva saptamani v-am spus ca Samsung Galaxy S6 Edge+ si Samsung Galaxy S6 Note 5 au o problema cu multitasking-ul, asta in ciuda faptului ca ambele terminale au cate 4 GB RAM implementat de catre compania Samsung impreuna cu procesoare puternice.

Multumita celor de la Orange si a programului Orange Smartphone Tester, de cateva saptamani testez Samsung Galaxy S6 Edge+ si va pot confirma faptul ca problema multitasking-ului exista, insa ca ea afecteaza doar anumite aplicatii instalate in terminalele utilizatorilor.

Mai exact, este adevarat ca Samsung Galaxy S6 Edge+ nu mentine incarcate in background anumite aplicatii desi ele au fost deschise si desi terminalele iPhone le mentin deschise, insa in testele mele am observat ca in principal sunt afectate aplicatiile care incarca date de pe internet.

Fie ca este vorba despre Angry Birds 2, Facebook, Twitter sau alte aplicatii, Samsung Galaxy S6 Edge+ le reincarca in totalitate dupa redeschiderea din background, insa nu tot timpul, ci doar daca dupa accesarea lor ati mai accesat si alte aplicatii care consuma multe resurse.

Problema multitasking-ului pe Samsung Galaxy S6 Edge+

In cazul aplicatiilor native ale sistemului de operare, ce nu necesita date de pe internet pentru a afisa informatii, deschiderea se face la fel ca in cazul terminalelor iPhone, iar aici vorbim inclusiv despre aplicatia pentru Galeria Foto, cea pentru Calendar, contacte, Camera, etc.

In principiu, aplicatiile terte instalate in Samsung Galaxy S6 Edge+ nu vor beneficia de aceeasi prioritate in multitasking precum aplicatiile native ale sistemului de operare Android si daca veti ajunge sa folositi produsul celor din Coreea de Sud, va trebui sa va obisnuiti cu acest lucru.

Daca Samsung Galaxy S6 Edge+ reincarca anumite aplicatii la ceva timp dupa inchidere, terminalele iPhone le deschid cu greutate pe masura ce RAM-ul devine insuficient, lag-ul instalandu-se la redeschidere sau la navigare printre titlurile deschise in background, deci “nimeni” nu castiga aici.