Apple inlocuieste unele adaptoare defecte care curenteaza utilizatorii

Astazi compania Apple a anuntat initierea unui program de inlocuire al unora adaptoare folosite pentru incarcarea iPhone, iPad, Mac si iPod Touch-urilor vandute in anumite zone geografice, acestea avand un defect care poate genera electrocutarea utilizatorilor in timpul incarcarii.

Adaptoarele pentru incarcatoare vandute in Argentina, Australia, Brazilia, Europa, Noua Zeelanda si Coreea de Sud contin acest defect si ar putea electrocuta utilizatorii, cazurile in care aceasta problema s-ar putea intampla sunt foarte rare, insa problema este suficient de mare incat Apple inlocuieste aceste incarcatoare.

Aceste adaptoare au fost vandute de catre compania Apple impreuna cu anumite iDevice/Mac-uri intre 2003 si 2015, deci vorbim despre 12 ani in care compania Apple a vandut un produs care poate omora oameni, dar incepand de astazi ele pot fi inlocuite de catre cei care le detin.

In prima imagine de mai jos puteti vedea cum arata adaptorul refacut de catre compania Apple pentru a nu mai curenta utilizatorii in timpul incarcarii, o modificare la structura sa interna rezolvand problema pentru a tine utilizatorii in siguranta.

adaptor incatcator electrocutare Apple

In imaginile de mai jos puteti vedea cum arata defectul in sine, stifturile de contact ale incarcatorului ramanand blocate intr-o priza, iar in momentul scoaterii accesoriului, astfel ca utilizatorul risca sa fie electrocutat si poate fi ranit grav in anumite situatii, 12 astfel de accidente fiind raportate catre Apple in cei 12 ani.

incarcator defect Apple electrocutare inlocuire

Apple a creat o pagina speciala in care utilizatorii pot identifica adaptoarele cu probleme pentru a putea cere inlocuirea lor intr-un service autorizat sau la operatorul de la care au facut achizitia, practic toate adaptoarele vandute in Europa necesitand inlocuire.

incarcator defect Apple electrocutare inlocuire 1

Apple a stabilită că, în foarte puţine cazuri, adaptoarele pentru priză de c.a. de perete Apple cu două ştifturi de contact proiectate pentru a fi utilizate în Europa continentală, Australia, Noua Zeelandă, Coreea, Argentina şi Brazilia se pot rupe, prezentând astfel un risc de electrocutare dacă sunt atinse. Aceste adaptoare de priză de perete au fost livrate între 2003 şi 2015 împreună cu dispozitive Mac şi unele dispozitive iOS şi se regăsesc inclusiv în setul de adaptoare pentru călătorii internaţionale Apple.

Deoarece siguranţa clientului este întotdeauna de maximă prioritate pentru Apple, am decis în mod voluntar să înlocuim gratuit fiecare adaptor de priză de perete afectat cu un adaptor nou, reproiectat. Încurajăm clienţii să înlocuiască orice componentă afectată parcurgând procesul de mai jos

Notă: celelalte adaptoare de priză de perete, inclusiv cele pentru Statele Unite, Regatul Unit, China şi Japonia, şi adaptoarele de alimentare USB Apple nu sunt afectate de acest program.

Identificarea adaptorului de priză de perete

Compară adaptorul tău cu cele din imaginile de mai jos. Un adaptor de priză de perete afectat are ori 4 sau 5 caractere ori niciun caracter afişat pe verticală în fanta interioară, în locul în care se ataşează la adaptorul de alimentare Apple. Adaptoarele reproiectate au în fanta respectivă un cod regional format din 3 litere (EUR, KOR, AUS, ARG sau BRA).

7 COMENTARII

  1. Deci din 2003 , de abia acum s-au gandit la siguranta clientului – si au continuat pana in 2015 cu produsele astea “premium” . Vai, vai cum se lasa unii prostiti de Apple .

  2. cum sa iti dai seama ca te lasi prostit daca nu stii ca cumperi un produs defect?
    probabil daca avea anunt ca are adaptor defect oamenii nu il mai cumparau.

  3. A avut cineva probleme cu vreun încărcător ?? Mai ales sa fie curentat ?
    Mie imi miroase a publicitate si unde mai pui si una gratuită, Am văzut ieri la știri treaba asta si sigur ies mai ieftin cu schimbarea a câteva încărcătoare decât sa investească in publicitate si ramân si cu obrazul curat ( au schimbat încărcătoarele ) Dar ca si in cazul omului care a vorbit 25 de ore pe zi in România te poti aștepta la orice.