Cum identifici un adaptor Apple defect pentru a cere inlocuirea

Ieri v-am spus ca in Europa au fost vandute adaptoare Apple defecte care pot electrocuta oamenii, compania americana luand decizia de a initia un program de inlocuire a acestor adaptoare defecte, utilizatorii putand cere gratuit schimbarea lor cu unele noi.

Compania Apple descrie problema foarte simplu, mai exact toate adaptoarele pentru incarcare vandute in Europa au o problema cu stifturile de contact care se pot rupe in tentativa de a scoate incarcatorul din priza, utilizatorul putand fi electrocutat in proces.

Separat de Europa, problema a fost descoperita si la adaptoarele pentru incarcatoare vandute in Australia, Noua Zeelanda, Coreea, Argentina si Brazilia, toti cei care au cumparat iPhone, iPad, iPod Touch si Mac-uri din aceste tari beneficiind de inlocuirea gratuita a adaptorului.

Toate adaptoarele vandute in respectivele tari si regiuni din 2003 si pana in 2015 beneficiaza de inlocuire gratuita din partea companiei Apple, astfel ca utilizatorii trebuie sa identifice daca adaptorul face parte din grupa celor defecte si sa cerea inlocuirea sa imediata.

Identificare adaptor defect Apple

identifica adaptor Apple defect reproiectat

Chiar daca sunteti siguri ca ati cumparat un produs Apple din Europa, sau celelalte regiuni de mai sus, intre 2003 si 2015, pentru a putea identifica un adaptor Apple defect va trebui sa va uitati in interiorul acestuia pentru a vedea daca acolo exista un marcaj din cifre, un marcaj cu litere sau niciun marcaj.

Compară adaptorul tău cu cele din imaginile de mai jos. Un adaptor de priză de perete afectat are ori 4 sau 5 caractere ori niciun caracter afişat pe verticală în fanta interioară, în locul în care se ataşează la adaptorul de alimentare Apple. Adaptoarele reproiectate au în fanta respectivă un cod regional format din 3 litere (EUR, KOR, AUS, ARG sau BRA).

Daca in interiorul adaptorului vostru exista un marcaj cu cifre sau nu exista vreun marcaj, atunci ati identificat un adaptor Apple defect, insa daca exista un marcaj cu litere, precum in partea dreapta a imaginii de mai sus, atunci aveti un adaptor reproiectat care nu va ramane fara stifturi in priza si nu va poate electrocuta.

identifica adaptor Apple defect reproiectat 1

In aceasta a doua imagine aveti diverse tipuri de stifturi ale unor adaptoare Apple defecte, iar in baza lor puteti face identificarea unui accesoriu cu probleme, deci aveti la indemana tot ceea ce va trebuie pentru a sti daca trebuie sa cereti sau nu inlocuirea.

Cum si la cine ceri inlocuirea

Inlocuirea unui adaptor Apple defect se poate face la un service autorizat al companiei Apple in baza numarului de serie al produsului impreuna cu care a fost cumparat respectivul adaptor, deci va trebui sa il stiti pe acesta inainte de a vizita un service autorizat al companiei Apple.

Înlocuieşte adaptoarele la furnizorul de service autorizat Apple local. Asigură-te că ai la îndemână numărul de serie al dispozitivului tău Mac, iPad, iPhone sau iPod, deoarece procesul de înlocuire presupune verificarea acestuia. Este uşor să găseşti numărul de serie al unui dispozitiv.

V-am spus acum cateva luni care sunt service autorizate Apple din Romania si numarul de serie al terminalului il puteti gasi in Settings > General > About > Serial Number, Configurari > General > Informatii > Numar serial, pe Mac acesta fiind disponibil in meniul System Preferences.

Daca aveti alte intrebari, le astept in comentarii.

17 COMENTARII

  1. @zaone: La adaptorul de la Mac am descoperit ca fiind cu hibă, atunci prin nota adăugată, defapt spune ca iPhone, iPod și iPad nu sunt afectate, având toate încărcare USB, right?

  2. Zaone eu am doua adaptoare , daca nu chiar 3 cumparate de la ORANGE SHOP din Turda.
    Ce sfat imi dai sa merg cu bonul la Noumax sau la iStyle in Cluj❓

  3. Eu am fost acum o ora si jumatate la iStyle Brasov si le-am predat partea cu pricina.Aveam inscris 4 cifre in interiorul incarcatorului.Mi-au intocmit actele si au zis ca-l trimit la Bucuresti si in 15 zile voi fi sunat sa vin sa-l ridic pe cel nou! Buna treaba !

  4. Ai primit un raspuns mai sus. Poti incerca si la Orange Shop, dar pana primesc ei notificari ca trebuie sa le schimbe… cred ca mai repede rezolvi la un service Apple.

  5. @Carax: tu cu ce incarci iPadul?…
    despre aceste adaptoare este vorba.Tu nu vezi poza pusa de Zaone si elementele care sunt nominalizate? Mai clar de atat NU se poate.?

  6. Zaone,azi am fost la iStyle in Cluj:
    am trei incarcatoare naspa, NU mi le a primit azi motivand ca doar un cursul saptamanii lucratoare

  7. Adica de luni pana vineri se pot preda, urmand sa fie trimise la Bucuresti….bla bla bla, deci cred ca termenul de 15 zile e real.
    Mai mult de atat baietasul de la iStyle mi a spus sec, daca vreti va dau adresa sa le trimiteti dvs prin curier la noi la service.
    iStyle cred ca ar fi normal sa inchida de azi sambata si diminica.
    NU CRED CA APPLE A ALES O COMPANIE CARE SA PROCEDEZE ASTFEL.
    “VENITI DE LUNI PANA VINERI”,EXECRABIL RASPUNS.
    BLEAH iStyle!

  8. Asa mi se parea normal, cu atat mai mult cu cat i am spus ca vin de la45 de km . Dar asta e, se numeste lehamite sa ma exprim academic.??