Google dezvolta smartphone-uri cu recunoastere faciala

Google dezvolta smartphone-uri cu recunoastere faciala, compania americana considerand ca aceasta tehnologie este de viitor pentru a imbunatati securitatea utilizatorilor care-i folosesc produsele sau care au implementat sistemul de operare Android de catre utilizatori.

Google va colabora cu Movidius, o subsidiara a companiei Alphabet care le detine pe ambele, iar rezultatul final va fi dezvoltarea unor chip-uri pentru smartphone-uri care sunt capabile sa recunoasta singure fete sau obiecte fara a necesita o conexiune de internet pentru procesare.

In momentul de fata multe sisteme de recunoastere a obiectelor au nevoie de o conexiune de internet pentru a procesa imaginile inregistrate de catre camera, insa Google si Movidius vor dezvolta chip-uri care fac totul direct in smartphone-uri pentru a simplifica procesul.

Aceste noi chip-uri pot imbunatati si sistemele de recunoastere faciala care sunt oferite in smartphone-uri, cei de la Google si Movidius dezvoltand componente universale care sunt capabile sa ofere recunoasterea unei fete, dar si recunoasterea obiectelor din jurul nostru.

By working with Movidius, we’re able to expand this technology beyond the data center and out into the real world, giving people the benefits of machine intelligence on their personal devices. This collaboration is going to lead to a new generation of devices that Google will be launching.

Google a confirmat faptul ca noile tehnologii de recunoastere faciala si recunoastere a obiectelor din jur vor ajunge in smartphone-urile vandute in viitor pe piata, insa deocamdata nimeni nu stie cand ar urma sa fie lansate acestea, asa ca mai avem de asteptat.