Blackberry: viitorul nostru este Android

Blackberry este o companie cunoscuta pentru faptul ca vinde telefoane mobile extrem de bine securizate, o multitudine de guverne sau agentii guvernamentale alegand sa foloseasca produsele canadienilor in detrimentrul celor ale companiei Apple sau cele cu Android.

In ciuda renumelui pe care si l-a creat, uneori criticand dur platforma Android, Blackberry sustine acum ca viitorul sau sta in sistemul de operare Android al celor de la Google, primul terminal lansat cu software-ul Google avand un succes mult mai mare decat s-ar fi asteptat multi.

Damian Tay, directorul de product management al Blackberry pentru regiunea Asia Pacific, a afirmat intr-un interviu recent ca pentru compania sa nu ar fi logica dezvoltarea de smartphone-uri cu sistemele de operare Blackberry si Android, cel de-al doilea urmand a fi sustinut.

In aceasta idee, directorul Blackberry sustine ca desi compania sa dezvolta acum Blackberry 10 impreuna cu o versiune modificata a Android, viitorul este al sistemului de operare creat de catre Google, iar asta multumita numarului foarte mare de aplicatii din Google Play.

The Priv device is essentially our transition to Android ecosystem. As we secure Android, over a period of time, we would not have two platforms, and may have only Android as a platform [for smartphones]. But for now, we have BB10 and Android platforms for our smartphones…The future is really Android. We went for Android essentially for its app ecosystem. In addition, all the enterprise solutions that we have been doing have been cross-platform for a long time now. So it’s a natural progression towards Android.

Avand in vedere ca majoritatea software-ului de securitate al Blackberry poate fi rulat inclusiv pe Android, este logica utilizarea acestui sistem de operare pentru viitoarele produse, utilizatorii apreciindu-l mai mult decat vechiul sistem de operare Blackberry.

Din pacate decizia canadienilor va scoate de pe piata inca un sistem de operare important, asta deoarece stim deja ca Windows Phone a murit.