Prima Pagina BlackBerry Blackberry: viitorul nostru este Android

Blackberry: viitorul nostru este Android

Blackberry este o companie cunoscuta pentru faptul ca vinde telefoane mobile extrem de bine securizate, o multitudine de guverne sau agentii guvernamentale alegand sa foloseasca produsele canadienilor in detrimentrul celor ale companiei Apple sau cele cu Android.

In ciuda renumelui pe care si l-a creat, uneori criticand dur platforma Android, Blackberry sustine acum ca viitorul sau sta in sistemul de operare Android al celor de la Google, primul terminal lansat cu software-ul Google avand un succes mult mai mare decat s-ar fi asteptat multi.

Damian Tay, directorul de product management al Blackberry pentru regiunea Asia Pacific, a afirmat intr-un interviu recent ca pentru compania sa nu ar fi logica dezvoltarea de smartphone-uri cu sistemele de operare Blackberry si Android, cel de-al doilea urmand a fi sustinut.

In aceasta idee, directorul Blackberry sustine ca desi compania sa dezvolta acum Blackberry 10 impreuna cu o versiune modificata a Android, viitorul este al sistemului de operare creat de catre Google, iar asta multumita numarului foarte mare de aplicatii din Google Play.

The Priv device is essentially our transition to Android ecosystem. As we secure Android, over a period of time, we would not have two platforms, and may have only Android as a platform [for smartphones]. But for now, we have BB10 and Android platforms for our smartphones…The future is really Android. We went for Android essentially for its app ecosystem. In addition, all the enterprise solutions that we have been doing have been cross-platform for a long time now. So it’s a natural progression towards Android.

Avand in vedere ca majoritatea software-ului de securitate al Blackberry poate fi rulat inclusiv pe Android, este logica utilizarea acestui sistem de operare pentru viitoarele produse, utilizatorii apreciindu-l mai mult decat vechiul sistem de operare Blackberry.

Din pacate decizia canadienilor va scoate de pe piata inca un sistem de operare important, asta deoarece stim deja ca Windows Phone a murit.

 • Alex :D

  Pana acum 2-3 ani androidul era o mizerie pentru ei.
  Acum ca au avut si ei putin mai multe vânzări, datorita faptului ca au adoptat platforma android normal ca-l lauda.

 • disqus_DPH51pchVl

  Se prostitueaza pentru a supravietui

 • Claudiu D

  Pt profesionisti, Blackberry cu sau fara dar mai ales cu Android este un tel preferat !
  1stabilitatea sistemului
  2 durabilitatea bateriei
  etc…
  Probabil vor produce si BB exclusiv ! Fara Android doar pt profesionisti si guverne !

 • Viorel Predatorul

  Android a evoluat enorm în ultimii 2-3 ani.

 • Viorel Predatorul

  Aleg cea mai bună soluție, așa cum și Apple alege să cumpere componente de la Samsung.

 • kla

  Ce’au fost si ce’au ajuns…pacat

 • EMP83

  Ai foarte mare dreptate!

 • Ana

  Windows phone nu e nici pe departe mort, chiar daca scad vanzarile.

 • disqus_DPH51pchVl

  Si tot asa a ramas. Insa pentru saraci e bun

 • amfetamin

  Si ce legătura are asta cu articolul de față?

 • Manto

  Si Gigi Becali e mai decent decat tine. Valorosule

 • Mihai

  Nu poti sustine un os cu zeci sau sute de de mii de terminale vandute, nu e profitabil.

 • sorin

  zaone a afirmat asta in articol – chiar ultima fraza . Nici eu nu cred ca Windows Phone e mort .

 • sorin

  Stabilitatea sistemului de operare al Blackberry e ceva de domeniul trecutului si mai mult un mit ca in cazul iOS . Ultimul lor system BB10 a fost mai mult un esec , in nici un caz stabil .
  Layer-ul de Securitate si aplicatiile pt entreprise se pot implementa in Android , asa cum face si Samsung cu Knox .

 • disqus_DPH51pchVl

  Pe tine nu te-a intrebat nimeni

 • Zeci sau sute de mii de terminale ? Nu te poti numi producator serios cu asa ceva.

 • David

  Apple nu cumpără componente de la Samsung o.O
  Le dă celor de la samsung schița cu procesorul iar ei îl asamblează,asta-i tot.

 • Practic Apple cumpara componente de la Samsung, insa ele nu sunt dezvoltate de Samsung, ci de Apple. Samsung face doar fabricare pentru Apple in baza design-urilor Apple.

 • Viorel Predatorul

  Și memoriile? Apple face design de memorii??? Și SSD urile?

 • Mihai

  Pai asta spune nenea de mai sus ca vor mai produce telefoane cu bb os doar pt institutii si guverne, etc. Nu poti face asta, institutiile nu vor cumpara an de an, nu poti folosi sute de ingineri de software si sisteme server pentru sute de mii de terminale, care vor avea un pret prea mare. Asta spun eu. Ori raman pe android, ori dispar de pe piata cu bbos ca si microsoft, care si-a distrus partea mobila cumparand nokia si lasand la o parte ce inseamna google cu al lor youtube, maps si gmail.

 • Mihai

  Cam face pt toate componentele. Macar o parte din design, chiar si asa in industrie nu conteaza asta. Nici pe mama nu o intereseaza ca tel ei este facut de samsung, pe ea o intereseaza sa mearga, asta cu fanboy si fanatismul dus pana la “cine a facut jackul din iphone? ha samsung, te-am prins”, este aiurea si nu are justificare. Poate pe fluierul sau pe expunere si a da lupuldacic, nu cumva dacii au inventat cumva microprocesorul acum 3 mii de ani? Ia vezi de cauta.

 • Viorel Predatorul

  Mihai, eu am scris ca Apple cumpara de la Samsung, si mi s-a spus ca Apple da planurile, iar Samsung doar produce dupa planurile Apple. Am intrebat daca Apple face si memorii. Ce e atata vorbaraie??

 • Viorel Predatorul

  Sa imi fie cu iertare, insa din ce stiu eu, Apple ofera doar planurile procesorului Ax, iar pentru alte componente vitale, Samsung vine cu propriile componente:
  – memoriile flash,
  – RAM,
  – baterii
  In curand vor cumpara si ecrane OLED de la Samsung, si nu cred ca Apple are vreo contributie la astea.
  Daca ma insel, nu ar strica un articol pe tema asta…

 • Viorel Predatorul

  BB OS a fost foarte tare la vremea lui, cand nu existau aplicatii pentru mobile, cel putin nu cum exista astazi. La acea vreme, nu existau amenintari, cerintele erau infinit mai mici. Astazi, fara resurse financiare enorme nu poti avea un sistem de operare stabil, eficient.
  Decizia BlackBerry este inteleapta, nu inteleg de ce nu au facut-o mai de mult. Ar fi putut sa aiba doua linii de produse: BlackBerry (pentru nostalgici) si Android. Ulterior, in functie de cum ar fi evoluat vanzarile, ar fi urmat calea cea corecta.

  Astazi este destul de tardiv, in conditiile in care sunt producatori de hardware care au luat un avans foarte mare. Oricum, mai bine mai tarziu decat niciodata.

 • Mihai

  Nu există să aibă bb pt nostalgici. Cine lucrează pt câțiva la ce cotă de piață va avea? Să aduci bani de acasă, crezi ca aici e sport sau artă?

 • Viorel Predatorul

  Clar ca nu e sport, insa per ansamblu pot sa tina sistemul lor de operare, si sa scoata bani din alte surse. Ca si exemplu, producatorii de camere foto isi trag o gramada de bani din camerele compacte, mirrorless, si investesc in dezvoltarea de camere noi DSLR.
  Android pentru BlackBerry ar fi adus bani companiei si ar fi dat resursele dezvoltarii sistemului de operare.