Windows Phone este un esec, vanzarile dezamagesc

Windows Phone este un esec, iar asta in ciuda faptului ca Nokia si mai apoi Microsoft au incercat sa transforme sistemul de operare intr-o alternativa viabila pentru iOS si Android, tentativele lor de a convinge lumea ca exista si altceva, nefiind sustinute de terminale mobile pe masura.

In T4 2015 compania Microsoft a vandut doar 4.5 milioane de smartphone-uri Windows Phone in lumea intreaga, cu 6 milioane de unitati mai putine decat cu un an de zile in urma, semn ca interesul vis-a-vis de aceste dispozitive a scazut aproape de zero.

In intreaga existenta de 5 ani a Windows Phone s-au vandut 110 milioane de terminale mobile care ruleaza acest sistem de operare, asta in timp ce 4.5 miliarde de smartphone-uri iOS si Android au fost comercializate pe intreaga planeta, diferenta fiind de-a dreptul uimitoare.

Oricat ar incerca Microsoft sa convinga lumea ca Windows Phone si terminalele care ruleaza versiuni mobile ale Windows sunt bune si adevarate alternative pentru iOS sau Android, realitatea este ca lumii nu ii pasa de aceste produse care au sustinere foarte slaba din partea dezvoltatorilor.

vanzari Windows Phone

Microsoft a anuntat cu ceva timp in urma ca nu intentioneaza sa mai produca un numar mare de smartphone-uri Lumia cu Windows Phone si avand in vedere vanzarile dezamagitoare din T4 2015, este clar ca platforma isi da ultima suflare inainte de a fi data uitarii.

Din pacate esecul celor de la Microsoft nu este de bun augur pentru lumea intreaga, iar asta deoarece planeta are nevoie de multi producatori puternici de terminale mobile, insa iata ca fara investitii mari si suportul dezvoltatorilor este aproape imposibil sa ai succes.