Samsung Gear 360 – o camera pentru realitate virtuala

Samsung intentioneaza sa lanseze o camera pentru realitate virtuala, numita Samsung Gear 360,  in perioada imediat urmatoare, evenimentul din 21 februarie urmand a fi scena in care noua camera ar trebui sa fie prezentata pentru lumea intreaga, insa deocamdata nu se stie cand ar urma sa aiba loc lansarea.

Conform informatiilor disponibile in prezent, vorbim despre doua camere fisheye capabile sa inregistreze la un unghi de 180 de grade, formatul video pentru inregistrare fiind 4K, iar in cazul utilizarii ambelor camere simultan putem crea o imagine virtuala 3D la 360 de grade pentru o incapere.

Camerele vor putea imparti feed-urile video, vor putea inregistra imagini panoramice si vor putea face timelapse-uri, astfel ca utilizatorii Samsung Gear 360 vor avea parte de o experienta destul de interesanta, asta daca si software-ul creat pentru acest dispozitiv de realitate virtuala va fi grozav.

Samsung a lansat Gear VR acum ceva timp pentru a permite utilizarea unui smartphone cu continut pentru realitate virtuala intr-o casca speciala care permite vizualizarea sa intr-un mod eficient, insa Samsung Gear 360 este complet diferit fata de castile de acest gen.

The Gear 360, likely an offshoot of Samsung’s Project Beyond, is a compact spherical camera capable of capturing 360 degree imagery using two 180 degree fisheye lenses. It can pair with a phone via Bluetooth, through the Gear 360 Connect application.

Lansata impreuna cu Samsung Galaxy S7, Samsung Gear 360 pentru realitate virtuala ar putea avea succes, insa asta daca si pretul cerut de catre cei de la Samsung va fi suficient de mic pentru a le permite multor persoane sa cumpere acest produs dupa lansarea oficiala.

Saptamana trecuta v-am spus ca Apple dezvolta un produs pentru realitate virtuala, insa se pare ca Samsung i-a luat-o inainte cu o asemenea tehnologie, insa ramane de vazut si cat va fi ea de buna.