Un barbat a castigat un proces intentat Apple pentru un ecran spart

Un barbat din Marea Britanie a reusit sa castige in instanta dreptul de ii fi reparat Apple Watch-ul in baza garantiei Apple chiar daca produsul avea un ecran crapat, compania americana fiind obligata sa-i plateasca intreaga contravaloare a smartwatch-ului impreuna cu taxele judiciare.

Barbatul a reusit in 6 luni de proces sa demonstreze in instanta ca Apple a incalcat legislatia privind acordarea garantiei pentru produse vandute in Marea Britanie, el avand un Apple Watch al carui ecran s-a crapat la doar 10 zile dupa achizitie, Apple refuzand sa-l repare.

In fata refuzului angajatilor unui Apple Store de a ii refuza ceasul in baza garantiei, barbatul a decis ca o lupta cu echipa de avocati ai celor de la Apple ar putea avea drept rezultat o victorie, iar curajul sau i-a adus 429 de lire pe care trebuie sa le primeasca pana in 22 februarie.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata Apple Watch-ul al carui ecran s-a crapat aproape de imbinarea cu carcasa, iar o explicatie pentru problema nu a fost oferita, desi probabil crapatura nu a survenit in urma unei lovituri la care a fost supus produsul.

The case did start to become a little stressful, especially toward the end with the prospect of having to attend court to defend my claim against what was the most valuable company in the world. I plan to buy another Apple Watch, as for the 10 days I had it, I really liked it, but I may wait until the next model is out.

Compania Apple nu a dorit sa comenteze situatia si desigur ca va plati suma de 429 de lire barbatului, insa acest caz creeaza un precedent pentru alte procese in care cei din Cupertino ar putea pierde dreptul de a refuza in baza garantiei repararea unor produse cu ecrane crapate.

Apple Watch ecran crapat

8 COMENTARII

  1. Probabil l-au costat mai mult avocatii decat are de incasat. Prost a fost ca nu a cerut despagubiri morale datorate “stresului emotional”…

  2. Scrie in articol ca Apple a platit pe langa 429£ si cheltuielile judiciale. Plus ca doar castigarea unui proces impotriva Apple ofera o satisfactie destul de mare.

  3. @unixes Un proces poate fi castigat in fata oricarei companii sau om din lume, daca ai fost neindreptatit. Banii aia castigati de pe proces sunt 0 satisfactie dupa 6 luni de proces.

  4. Se cunoaște ca nu prea ai avut parte să asiști măcar așa la 10-15 procese…ca să îți faci o părere despre cum mori cu dreptatea “spânzurata” de gard.
    Banul vorbește și dacă ai destui poți corupe magistrați,avocați,instanțe,demnitari samd.
    Bine ar fi ca dreptatea să triumfe întotdeauna, să nu ai vreodată ocazia să apelezi la instanțe …