Apple Watch iti poate scoate Tesla Model S din parcare

Apple Watch este un smartwatch extrem de versatil daca dezvoltatorii incep sa gandeasca dincolo de limitele impuse de catre compania Apple, iar unul dintre ei a demonstrat cum poate fi utilizat ceasul inteligent pentru a controla o masina Tesla Model S.

Compania Tesla a lansat o actualizare pentru masinile sale in cursul acestui an, una dintre functiile noi oferite se numeste Summon, iar ea are rolul de a chema scoate o Tesla Model S din garaj sau dintr-un loc de parcare fara ca soferul sa fie la volanul automobilului.

In versiunea actuala a software-ului, functia Summon permite scoaterea si introducerea unei masini intr-un garaj sau intr-un spatiu de parcare ingust, CEO-ul Tesla afirmand ca in viitor functia ii va permite unei masini sa calatoreasca singura sute de kilometri pana la proprietar.

Desi in mod normal functia Summon poate fi utilizata de pe un smartphone cu o aplicatie dedicata a Tesla, cineva s-a gandit ca implementarea acestei functionalitati intr-o aplicatie pentru Apple Watch este o idee foarte buna si puteti vedea in clip ca el nu greseste.

Dezvoltatorul care a facut totul posibil a lansat o aplicatie numita Remote S for Tesla care poate fi rulata pe Apple Watch, ea oferind o varietate de functii pentru controlarea masinii companiei Tesla, cea denumita Summon numarandu-se acum printre ele.

Separat de oferirea posibilitatii de a utiliza functia Summon, dezvoltatorul a reusit sa dezactiveze inclusiv limita de 13 metri impusa de Tesla pentru utilizarea sa, masina trebuind sa fie la maxim 13 metri de locul de parcare pentru ca Summon sa poata fi actionata.

Oferirea unei asemenea functionalitati pe Apple Watch demonstreaza cat de multe pot obtine unii utilizatori ai ceasului inteligent de la produsul companiei Apple, iar in viitor ne putem astepta la mult mai multe.