Siri poate controla masini Tesla (Video)

Siri este asistentul personal lansat de catre compania Apple pentru iOS, iar un dezvoltator a reusit sa-l foloseasca pentru a controla o masina Tesla folosind comenzi vocale, platforma HomeKit fiind utilizata pentru a face interconectarea dintre asistentul personal si automobil.

Procedura in sine este complicata si necesita unele cunostinte de modificare a unui software creat de catre dezvoltator pentru a permite controlarea asistentului personal Siri, insa in final veti putea folosi comenzi vocale pentru a controla o masina Tesla.

Folosind acest software, o masina Tesla poate fi chemata de la distanta si poate iesi singura din garaj in parcare, asta desigur separat de controlarea celorlalte functii pentru care ar trebui sa fie folosit in mod normal panoul central de comanda al masinii.

Acelasi dezvoltator a creat o aplicatie Apple Watch care controleaza masini Tesla, iar aceasta noua realizare a sa demonstreaza priceperea si dorinta de a oferi asemenea sisteme pentru utilizatorii obisnuiti, software-ul sau putand fi descarcat din aceasta pagina.