iPhone 7 si marea dezamagire din toamna

iPhone 7 va fi lansat in toamna acestui an de catre compania Apple, terminalul fiind extrem de asteptat deoarece s-au zvonit o serie de schimbari extrem de interesante pentru el, insa ramane de vazut si daca ele se vor adeveri sau nu.

Zilele trecute am aflat cum va arata iPhone 7, sau cel putin cum sugereaza unii parteneri Apple ca ar urma sa arate noul smartphone al celor din Cupertino si, ca sa fiu sincer, vor fi usor dezamagit in toamna daca acest zvon se va dovedi a fi 100% adevarat.

Un iPhone 6S improspatat

V-am spus zilele trecute ca iPhone 7 va arata ca iPhone 6S, cu doua mici modificari, introducerea camerei in carcasa dispozitivului(schimbare pe care o astept de 2 ani) si eliminarea benzilor care separa carcasa, ele ramanand imprejurul sau.

design iPhone 7Separat de aceste modificari, design-ul iPhone 7 nu va fi schimbat asa cum s-a intamplat in cazul lansarii altor modele principale de terminale iPhone, compania Apple preferand, cel putin conform zvonurilor, sa mentina actualul format al iPhone 6S si in 2016.

Practic iPhone 7 nu ar urma sa aiba un design complet schimbat, ci doar unul usor improspatat care nu va oferi senzatia de terminal nou, ci doar va reincalzi o ciorba racita din 2014, lucru care ar putea avea un impact serios asupra vanzarilor Apple.

Design vechi, vanzari in scadere

Samsung reincalzeste ciorbe de ani de zile cu seria Galaxy si daca Apple nu a invatat de acolo ca aceasta tactica nu este buna, atunci poate ca un iPhone 7 cu vanzari dezamagitoare o va face sa inteleaga ca oamenii au nevoie si de ceva nou din punct de vedere vizual.

Marea majoritate a celor care detin un iPhone nu pun accent pe functiile noi, ci pe felul in care arata terminalul si e greu sa te lauzi intr-un club cu cel mai nou iPhone daca el arata precum cel lansat cu doi ani in urma de catre compania Apple.

Separat de acestea, nu am fost si nu voi fi vreodata un fan al design-ului iPhone 6S si sper ca Apple sa nu mi-l pastreze in fata ochilor inca un an.

Voi ce parere aveti despre aceasta tactica a Apple ?