Aplicatia Facebook acuzata ca reduce autonomia bateriei iPhone

Aplicatia Facebook ajunge din nou in centrul atentiei presei din lumea intreaga si nu intr-un mod bun, aplicatia dezvoltata pentru iPhone, iPad si iPod Touch fiind din nou acuzata ca reduce autonomia bateriei terminalelor pe care este instalata.

Conform unei mari publicatii britanice, aplicatia Facebook reduce cu pana la 15% autonomia bateriei iPhone, iar renuntarea la ea si folosirea website-ului facebook.com va permite o utilizare mai lunga a iPhone/smartphone-urilor din lumea intreaga.

Utilizarea frecventa si notificarile

Adevarul este ca da, renuntarea la aplicatia Facebook poate imbunatati autonomia bateriei terminalelor voastre, dar asta doar pentru ca nu mai primiti notificari in iOS si nu mai sunteti tentati sa le deschideti, deci nu consumati energie nici cu afisarea lor, nici cu deschiderea frecventa a aplicatiei.

Aceeasi problema a fost raportata cu aplicatia Facebook si acum cateva luni cand multi au spus ca utilizarea aplicatiei Facebook reduce autonomia bateriei terminalelor iPhone, cei de la Facebook promitand sa rezolve problema, insa se pare ca n-au prea reusit.

De-a lungul anilor foarte multe persoane s-au plans din cauza faptului ca aplicatia Facebook consuma mult prea multa energie a bateriei, insa totul are legatura cu numarul de notificari primite prin ea si modul in care o utilizam in viata de zi cu zi.

Probleme cu spatiul

Separat de baterie, in articolul publicatiei britanice se face referire si la spatiul ocupat de catre aplciatie in terminale, ea avand in mod nativ o dimensiune de 111 MB, insa adaugand la calcul si cache-ul facut in terminale, ea poate ocupa si pana la 1 GB.

Cei de la Facebook au anuntat ca vor investiga problema, insa desigur ca nu vor avea cum sa rezolve ceva pentru ca separat de utilizarea intensa, aplicatia Facebook preia date si cand terminalele noastre nu sunt utilizate.