Facebook si probleme cu autonomia bateriei

Facebook si probleme cu autonomia baterieiIn cursul noptii trecute unul dintre inginerii principali ai Facebook a anuntat prin intermediul retelei de socializare ca problemele care generau consumul exagerat al autonomiei bateriei au fost rezolvate prin actualizarea 45 lansata in cursul zilei de ieri in App Store.

Cei de la Facebook au recunoscut ca problemele cu consumul de energie din baterie au la baza interogari inutile ale procesorului iDevice-urilor, dar si o utilizare improprie a API-urilor pentru redarea de sunete prin difuzorul terminalelor, problema trebuind sa fie teoretic rezolvata.

In ciuda acestor afirmatii, pe parcursul acestor zile am vazut nenumarate plangeri din partea voastra si a altor utilizatori cu privire la aceasta actualizare si la faptul ca problemele nu au fost rezolvate.

Teoretic aplicatia Facebook nu ar trebui sa mai genereze consum inutil atunci cand este inchisa in background, aceasta fiind principala sa problema, iar daca acest lucru nu s-a rezolvat, atunci puteti da vina pe ea in continuare, consumul in timpul utilizarii obisnuite fiind normal.

Pentru a vedea daca aplicatia Facebook face consum inutil in background puteti face o verificare foarte simpla in meniul : Settings > Battery, Configurari > Baterie unde in sectiunea Utilizare Baterie, Battery Usage, veti apasa iconita care reprezinta un ceas.

Dupa apasarea ei veti vedea cat din consumul facut de catre aplicatii este in utilizarea lor in ecranul principal si cat din utilizarea lor este facuta in fundal, iar daca in cazul aplicatiei Facebook observati foarte multa utilizare in fundal, atunci problema sigur nu a fost rezolvata.

Desigur ca pentru a afla daca problema a fost rezolvata sau nu trebuie sa lasati aplicatia in background cateva zeci de minute sau ore pentru a vedea daca ea mai functioneaza cand nu ar trebui sa o faca, asa ca doar in urma unei asemenea analize puteti trage o concluzie clara.

Acestea fiind spuse, a fost rezolvata problema sau nu ?