Lipsa de somn duce la o utilizare mai frecventa a Facebook

Daca dormi mai putin si utilizezi Facebook mai frecvent in ultima vreme, atunci trebuie sa stii ca un studiu recent a gasit o legatura directa intre aceasta problema si timpul petrecut de catre utilizatori in cadrul retelei de socializare Facebook.

Cercetatorii universitatii Concordia din Irvine au descoperit faptul ca persoanele care dorm mai putin au tendinta de a utiliza Facebook mai des, iar aici trebuie sa facem o delimitare intre persoanele care nu pot dormi si stau pe Facebook, problemele fiind diferite conform cercetatorilor.

Conform acestui studiu, persoanele care dorm mai putin si sunt obosite au nevoie de diverse elemente care sa le distraga atentia de la lucrurile pe care le fac, iar aici intervine Facebook, reteaua de socializare fiind foarte simpla de utilizat si foarte atractiva, asa ca oamenii petrec mai mult timp pe ea.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetatorii universitatii din California au analizat o serie de studenti si modul in care isi folosesc smartphone-urile, iar pe masura ce acestia dorm mai putin in fiecare noapte se instaleaza oboseala cronica, apar schimbarile dese ale starilor de spirit si implicit lumea incearca sa isi distraga atentia folosit tehnologia.

If you find yourself toggling over to look at Facebook several dozen times a day, it’s not necessarily because the experience of being on social media is so wonderful. It may be a sign that you’re not getting enough sleep. 

Acestea fiind spuse, daca folositi Facebook mai des decat de obicei, atunci poate ca ar trebui sa dormiti mai multi deoarece in final sunteti afectati atat din punct de vedere fizic, cat si din punct de vedere psihic.