Rusia vrea sa oblige Apple si Google sa plateasca taxe mai mari

Autoritatile din Rusia doresc sa oblige Apple si Google sa plateasca taxe mai mari pentru produsele vandute in tara lor, ideea din spatele proiectului fiind de a aduce compatiile din SUA si cele din Rusia la nivel de egalitate in mediul competitional online.

Deocamdata ideea rusilor este de a forta Apple si Google sa plateasca TVA de 18% pentru aplicatiile si continutul multimedia vandute prin intermediul magazinelor disponibile in Rusia, insa o crestere mai mare a taxelor pe impozit sau profit ar putea fi deasemenea aplicata.

In Parlament aceasta initiativa este sustinuta de catre Andrey Lugovoi, un fost agent KGB acuzat de uciderea unui fost critic al presedintelui rus, Vladimir Putin, iar cu suportul sau ar putea fi impusa o legislatie impotriva companiilor americane.

Desi rusii sutin ca vor scoate mai multi bani de la companiile americane cu aceasta crestere de TVA, realitatea este ca utilizatorii de rand vor suporta costurile crescute ale aplicatiilor sau continutului multimedia, iar Apple si Google nu vor pierde absolut nimic.

The Putin adviser already has an ally in parliament: Andrey Lugovoi, one of two former KGB officers accused by a U.K. judge of assassinating former agent Alexander Litvinenko, a vocal Putin critic, in London in 2006.

Google a fost numita drept o amenintare la adresa securitatii nationale de catre diversi oameni influenti din Rusia, iar avand in vedere contextul politic actual, nu este exclus ca rusii sa fie obligati sa plateasca mai mult pe produse Apple sau Android, ori pe continutul pentru ele.