Cat ocupa 1 minut de filmare 4K cu iPhone 6S ?

spatiu filmare 4K iPhone 6SiPhone 6S filmeaza 4K cu noua sa camera de 12 megapixeli si unii dintre voi probabil incep deja sa se intrepe cat spatiu ocupa 1 minut de filmare video la rezolutie atat de mare, iar raspunsul il puteti vedea in imaginea alaturata.

1 minut de filmare 4K cu iPhone 6S sau iPhone 6S Plus va ocupa 375MB de spatiu din terminale, deci un film de 10 minute la rezolutie 4K inregistrat cu noile terminale va ocupa nu mai putin de 3.75GB de spatiu de stocare.

Daca o filmare 1080p facuta cu iPhone 6S sau iPhone 6S Plus la 30FPS ocupa 130MB de spatiu, una 4K ocupa de aproape trei ori mai mult spatiu din cauza rezolutiei mult mai mari numarul de cardre pe secunda de inregistrare ramanand neschimbat.

Acum, in situatia in care 10 munute de filmare 4K ocupa 3.75 GB si un iPhone 6S 16 GB vine din fabrica cu aproximativ 12 GB liberi, atunci presupunand ca aveti terminalul gol, veti putea inregistra aproximativ 30 de minute de filmare 4K cu el.

Daca in terminal mai aveti alte aplicatii sau poze, atunci o filmare 4K va fi greu de realizat pentru o perioada lunga de timp si va trebui sa ramaneti la filmarile 1080p standard pe care le pot face terminalele, sau puteti cumpara un model cu mai mult spatiu de stocare.

Chiar daca acea cifra de 375 MB pentru fiecare minut de filmare 4K este doar o estimare facuta de catre compania Apple, sansele ca in realitate cifra sa fie mai mica sau mai mare sunt destul de ridicate.

 

Articolul precedentInstaleaza iOS 9.1 public beta 1
Articolul următorCine are nevoie de un stylus ?
Pasionat de tehnologie, sport si calatorii. Bun cunoscator al sistemului de operare iOS, iubitor de produse Apple, si specializat in rezolvarea diverselor probleme care sunt raportate de catre cititori. Co-fondator al iDevice.ro din pasiunea pentru terminale mobile, si tehnologie, actual editor sef, si dornic oricand de a avea parte de provocari noi in materie de tehnologie. Bun cunoscator al limbii engleze, si dornic sa descopere cele mai noi "secrete" ale gadget-urilor care ne fac viata de zi cu zi mai buna.