Cat ocupa 1 minut de filmare 4K cu iPhone 6S ?

spatiu filmare 4K iPhone 6SiPhone 6S filmeaza 4K cu noua sa camera de 12 megapixeli si unii dintre voi probabil incep deja sa se intrepe cat spatiu ocupa 1 minut de filmare video la rezolutie atat de mare, iar raspunsul il puteti vedea in imaginea alaturata.

1 minut de filmare 4K cu iPhone 6S sau iPhone 6S Plus va ocupa 375MB de spatiu din terminale, deci un film de 10 minute la rezolutie 4K inregistrat cu noile terminale va ocupa nu mai putin de 3.75GB de spatiu de stocare.

Daca o filmare 1080p facuta cu iPhone 6S sau iPhone 6S Plus la 30FPS ocupa 130MB de spatiu, una 4K ocupa de aproape trei ori mai mult spatiu din cauza rezolutiei mult mai mari numarul de cardre pe secunda de inregistrare ramanand neschimbat.

Acum, in situatia in care 10 munute de filmare 4K ocupa 3.75 GB si un iPhone 6S 16 GB vine din fabrica cu aproximativ 12 GB liberi, atunci presupunand ca aveti terminalul gol, veti putea inregistra aproximativ 30 de minute de filmare 4K cu el.

Daca in terminal mai aveti alte aplicatii sau poze, atunci o filmare 4K va fi greu de realizat pentru o perioada lunga de timp si va trebui sa ramaneti la filmarile 1080p standard pe care le pot face terminalele, sau puteti cumpara un model cu mai mult spatiu de stocare.

Chiar daca acea cifra de 375 MB pentru fiecare minut de filmare 4K este doar o estimare facuta de catre compania Apple, sansele ca in realitate cifra sa fie mai mica sau mai mare sunt destul de ridicate.

 

8 COMENTARII

  1. oricum frumos ca macar specifica si stii cumva dinainte cat spatiu iti trebuie.
    Iti foloseste 4k daca ai tv acasa 4k sau imac 5k sau viitorul 21.5″ 4k imac
    ei practic se folosesc de proprrile calc ca sa vizionezi aceste video 4k.Incepand de la macbook retina de 1600p sau 1800p pana la imac de 2160p sau 2880p
    Cumva isi promoveaza produsele lor. Ma mir ca nu anunta si propriul lor TV de 4k minim (am inteles ca au probleme in obtinerea unor licente ca altfel probabil o faceau)

  2. Chiar nu conteaza rezolutia ecraunului la care te uiti. El poate sa aiba 100×100 de pixeli si sa arate foarte bine, sau sa fie FullHD si sa arate rau.
    Ce conteaza cu adevarat este rezolutia ecranului, marimea sa, dar si distanta de la care te uiti la el. Daca te uiti la un televizor FullHD de la 5 metri arata bine, dar de la 20 de cm nu prea mai arata asa de bine deoarece pixeli sunt clar vizibili.
    Tot asa si cu un ecran 4K. Pe un monitor cel putin chiar arata mult mai bine decat FullHD, pe un telefon evident ca nu are rost.

  3. Nu isi fac reclama la produse, dar aceasta este o functie ce e din ce in ce mai intalnita si este foarte bine ca acum se gaseste si pe iPhone. Pacat ca nu exista si 4K 60 FPS.

  4. Abia acum am observat ca poți schimba rezoluția la care filmezi ? deși cred ca era mai util sa amplasezi opțiunea de schimbare a Rezoluției in camera si nu in setări ? cu toate acele estimări de MB pt filmări, eu personal as face un 4k la munte sau la mare pt a-l rula pe TV, in celelalte cazuri, 1080p@60fps ?