Iata cati oameni au murit in 2015 in timp ce faceau selfie-uri

Selfie-urile sunt pot fi o mina de aur pentru Like-uri pe Facebook, daca ai persoana potrivita si contextul potrivit, insa in anumite cazuri selfi-urile se pot dovedi a fi o capcana mortala pentru cei care isi neglijeaza propria siguranta in cautarea de senzational si aprecierea prietenilor.

In cursul anului 2015 nu mai putin de 28 de persoane au murit in timp ce faceau selfie-uri, cifra fiind egala cu cea a persoanelor care au murit in timp ce faceau sesiuni de skateboarding, insa de 5 ori mai mare decat atacurile de rechini inregistrate in intreaga planeta.

In ceea ce priveste mortile survenite in timpul tentativelor de a escalada Everestul, vorbim despre doar 17 persoane care si-au pierdut viata, iar dupa cum puteti vedea, inregistrarea de selfie-uri poate fi mai periculoasa decat vizitarea celui mai inalt varf de munte de pe planeta.

Trecand la principalele cauze ale mortilor generate de selfie-uri in ultimii 2 ani, caderile de la inaltime si inecul se afla pe primele doua locuri, oamenii calcati sau electrocutati de catre trenuri sau metrou ocupand pozitia a treia, impuscaturile si grenadele urmandu-le indeaproape.

cauze morti selfie

In ceea ce priveste locatiile in care au avut loc decese legate de selfie-uri in ultimii 2 ani, India ocupa de departe primul loc, ea fiind urmata de catre Rusia, SUA, Spania si Filipine, Romania fiind desigur pe lista deoarece un tanar a murit electrocutat in timp ce incerca sa faca un selfie pe un vagon de tren.

locatii morti selfie

Ingrijorator este faptul ca in 2015 numarul de persoane decedate in timp ce faceau selfie-uri a crescut cu 30% fata de anul 2014, iar asta inseamna ca in 2016 ar trebui sa aiba loc mai mult decese de acest gen, iar din pacate v-am vorbit deja despre doua situatii din India in care au murit zeci de tineri.