Prima Pagina iPhone 7 iPhone 7 nu va suferi din cauza chipgate

iPhone 7 nu va suferi din cauza chipgate

iPhone 7 va fi lansat in toamna acestui an, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, el nu va avea un spate un scandal precum chipgate, iar asta deoarece Apple ar fi decis ca doar TSMC va produce singura viitoarele chip-uri dedicate viitorului sau smartphone-ului.

Anul trecut iPhone 6S si iPhone 6S Plus au avut suferit de pe urma scandalului chipgate, Apple implementand in terminale chip-uri A9 fabricate de catre Samsung si TSMC, cel Samsung oferind performante si autonomie mai mici, cel TSMC oferind performante si autonomie mai bune.

Apple a incercat sa convinga lumea ca diferenta in performante si autonomie intre chip-urile A9 ale Samsung si TSMC este mica, insa toata lumea a ramas cu impresia ca intre cele doua tipuri de dispozitive exista o diferenta si acest lucru nu va putea fi schimbat prea curand.

iPhone 7 beneficiaza de tehnologie mai buna

Pentru a nu avea parte de un scandal similar cu iPhone 7, compania Apple ar fi decis ca TSMC sa produca singura viitorul chip A10 care va fi implementat in acel terminal si in iPhone 7 Plus, astfel ca nu vor exista diferente in performante si autonomie intre terminale.

Oficial TSMC ar urma sa fie aleasa deoarece are un proces de fabricatie de 10nm pentru chip-uri care este mult mai eficient decat cel al Samsung, insa neoficial scandalul chipgate este cu siguranta unul dintre motivele pentru aceasta schimbare radicala impusa de catre Apple.

Samsung a fost implicata in productia fiecarui chip implementat in iPhone, iPad si iPod Touch, insa pentru A10 coreenii ar urma sa fie, in premiera, exclusi de la productie, cei de la TSMC fiind suficient de capabili pentru a produce singuri toate chip-urile pentru Apple.

TSMC a dovedit ca are tehnologii mai bune decat Samsung, coreenii fiind prinsi furand tehnologie de productie de la ei, iar iPhone 7 va beneficia de pe urma celui mai bun proces de productie pentru chip-uri dedicate smartphone-urilor.

 • Srb Srb

  De ce oare de ce oare…TSMC cu tehnologie mai buna ca samsung

 • Gotti

  De ce oare ? 🙂

 • Orion4tech

  Cata abureala se vede foarte clar ca nu ai nici un habar despre ce vb.

  Oricum stai linistit ca nu va livra nimeni anul viitor cipuri pe 7nm. Astia de la TSMC la fel s-au laudat si cu 16nm si pana la urma au fost ultimii.

 • Despre ce vorbesti acolo ?

 • creed

  Al meu 6S nu a depasit in teste mai mult de 127200, pe cand altele aveau scor de 133k , 134000. Eu am A9 samsung, clar cei care au TSMC , au si rezultatele de 133,134k .

 • disqus_DPH51pchVl

  Eu am CPU de la TSMC si nu am obtinut niciodata sub 132700

 • Viorel Predatorul

  Problema este să nu vină Apple peste câteva luni şi să anunțe anumite “probleme” în procesul de fabricație cu TSMC, după care să reia producția cu Samsung.

 • Alex :D

  La tine 10nm este 7nm?

 • danny

  Acum, ca lucrurile merg prost, este samsung de vina, inainte cand totul era ok, samsung nu avea nici o contributie, pentru ca, se spunea aici, samsung doar executa ceea ce a proiectat Apple. Care este adevarul pana la urma?

 • Problema a aparut in septembrie, cand totul era bine, de fapt si acum e totul bine pentru Apple. Cum se face ca TSMC a reusit sa execute bine ce a proiectat Apple ?

 • kla

  Dar pot produce suficiente cip-uri asa cum produce Samsung?