iPhone 7 nu va suferi din cauza chipgate

iPhone 7 va fi lansat in toamna acestui an, iar conform unor informatii aparute in cursul acestei zile, el nu va avea un spate un scandal precum chipgate, iar asta deoarece Apple ar fi decis ca doar TSMC va produce singura viitoarele chip-uri dedicate viitorului sau smartphone-ului.

Anul trecut iPhone 6S si iPhone 6S Plus au avut suferit de pe urma scandalului chipgate, Apple implementand in terminale chip-uri A9 fabricate de catre Samsung si TSMC, cel Samsung oferind performante si autonomie mai mici, cel TSMC oferind performante si autonomie mai bune.

Apple a incercat sa convinga lumea ca diferenta in performante si autonomie intre chip-urile A9 ale Samsung si TSMC este mica, insa toata lumea a ramas cu impresia ca intre cele doua tipuri de dispozitive exista o diferenta si acest lucru nu va putea fi schimbat prea curand.

iPhone 7 beneficiaza de tehnologie mai buna

Pentru a nu avea parte de un scandal similar cu iPhone 7, compania Apple ar fi decis ca TSMC sa produca singura viitorul chip A10 care va fi implementat in acel terminal si in iPhone 7 Plus, astfel ca nu vor exista diferente in performante si autonomie intre terminale.

Oficial TSMC ar urma sa fie aleasa deoarece are un proces de fabricatie de 10nm pentru chip-uri care este mult mai eficient decat cel al Samsung, insa neoficial scandalul chipgate este cu siguranta unul dintre motivele pentru aceasta schimbare radicala impusa de catre Apple.

Samsung a fost implicata in productia fiecarui chip implementat in iPhone, iPad si iPod Touch, insa pentru A10 coreenii ar urma sa fie, in premiera, exclusi de la productie, cei de la TSMC fiind suficient de capabili pentru a produce singuri toate chip-urile pentru Apple.

TSMC a dovedit ca are tehnologii mai bune decat Samsung, coreenii fiind prinsi furand tehnologie de productie de la ei, iar iPhone 7 va beneficia de pe urma celui mai bun proces de productie pentru chip-uri dedicate smartphone-urilor.