Jailbreak = piratare – teoria despre nimic a oamenilor care nu profita de iPhone

Jailbreak = piratare. Sunt sigur ca ati auzit sau citit aceasta expresie de foarte multe ori pe internet in ultimii ani si asta pentru ca foarte multa lume pune un semn de egalitate intre cele doua actiuni, insa in realitate acele persoane denota doar faptul ca habar nu mai au ce se intampla in lumea iPhone.

In acest articol voi explica de ce a pune semn de egalitate intre cele doua actiuni nu este doar incorect, ci un semn de naivitate.

Jailbreak = piratare

Daca ne-am afla in anul 2011, atunci expresia ar fi 100% corecta si n-ar putea exista aceleasi argumente pentru a-i spune unei persoane ca greseste. In acea perioada majoritatea celor care faceau jailbreak doreau doar sa instaleze aplicatii piratate in iPhone sau iPad, nefiind chiar atat de interesati de tweak-uri.

Astazi, 13.02.2016, lumea este complet diferita, iar jailbreak-ul a devenit util pentru a personaliza iOS-ul si a implementa o multitudine de functii pe care Apple nu le ofera, adica prin intermediul sau putem profita intr-adevar de tot ceea ce ofera iPhone-urile noastre.

De ce nu mai face lumea jailbreak pentru piratare ? Pentru ca aplicatii piratate pot fi instalate si fara jailbreak, iar asta nu de azi sau ieri, cei de mai bine de 2 ani de zile, dupa ce Installous a fost inchis de catre compania Apple.

Posibilitatea de a instala aplicatii piratate fara jailbreak a si convins multa lume sa renunte la solutiile de jailbreak, astfel ca acum fac jailbreak in principal persoanele care stiu ce inseamna acest lucru si stiu cum sa profite de pe urma sa.

In aceasta idee, a spune ca jailbreak = piratare este un semn de naivitate, lipsa de informare si o dovada a faptului ca ai o preconceptie gresita in legatura cu ceea ce iti poate oferi eliberarea unui iPhone de limitarile impuse de catre compania Apple prin iOS.

Schimbarea de mentalitate

E greu sa schimbi o idee atat de bine sadita in mintea multora, insa realitatea este ca nu mai ai nevoie de jailbreak pentru a instala aplicatii piratate si daca este sa fim sinceri, nici nu este cea mai simpla metoda de a pirata.

Cei care vor sa pirateze aplicatii o fac fara jailbreak, pe orice versiune a iOS, asta in conditiile in care jailbreak-ul este disponibil doar in anumite versiuni, in general cele vechi, asa ca nici nu mai are vreo logica sa fii legat de jailbreak pentru a pirata.

Stiu ca multi vor ramane cu aceeasi idee in minte, insa in timp lucrurile se vor schimba. Partea buna a acestei schimbari majore sta in faptul ca acum lumea jailbreak-ului este din nou concentrata pe a dezvolta tweak-uri cu adevarat utile, tweak-uri pentru care unii oameni chiar platesc.

Nu sustin piratarea, va recomand sa platiti pentru ce folositi pentru ca altfel dezvoltatorii nu vor mai crea lucruri grozave, insa nu mai trebuie pus un semn de egalitate intre jailbreak si piratare pentru ca este complet gresit.

Acestea fiind spuse, de fiecare data cand cineva va spune ca jailbreak = piratare, directionati-l spre acest articol.