Cand se lanseaza apelurile 4G si WiFi pentru iPhone in Romania ?

Sunt intrebat din ce in ce mai des cand se lanseaza serviciile de apeluri 4G si WiFi pentru iPhone in Romania si am pus intrebarea voastra la operatorii de telefonie mobila in speranta ca voi primi un raspuns care sa va multumeasca, insa din pacate acest lucru nu s-a intamplat.

Din pacate niciun operator nu mi-a confirmat faptul ca in 2016 vom putea face apeluri 4G sau WiFi de pe iPhone in Romania, asta in conditiile in care Vodafone testeaza serviciul VoLTE inca din 2014, iar cei de la Orange l-au lansat anul trecut pentru anumite terminale Samsung.

iPhone-urile sunt capabile sa faca apeluri 4G, VoLTE, de aproximativ 2 ani de zile si desi in alte tari de pe glob exista suport pentru aceste servicii in smartphone-urile Apple, in Romania vom mai avea de asteptat pana cand ele vor fi disponibile.

Faptul ca Orange si Vodafone au anuntat suport pentru apeluri 4G, in principal, pentru terminale Samsung nu ar trebui sa uimeasca pe cineva deoarece la mijloc este un parteneriat menit sa reduca partial costurile de implementare a tehnologiei in Romania.

Cu functia de apeluri 4G veti putea face apeluri telefonice direct din reteaua 4G fara a mai reveni la 3G pentru apel, beneficiul major stand in faptul ca nu se mai face rollback-ul de pe 4G pe 3G, nu pierdeti conexiunea de internet, etc.

Cu functia de apeluri WiFi oricine va putea face apeluri telefonice printr-o retea WiFi atunci cand semnalul GSM nu este suficient de puternic, cei de la Digi si UPC avand aplicatii care permit efectuarea acestui tip de apeluri chiar de pe terimnalele iPhone.

Daca ar fi sa ma intrebati pe mine, as spune ca lansarea serviciilor VoLTE pentru iPhone in Romania ar putea avea loc in toamna impreuna cu lansarea iPhone 7 pentru a sustine campaniile de promovare ale dispozitivului, insa pana atunci nu cred ca vom beneficia de asa ceva in Romania.

10 COMENTARII

  1. Am observat ca acum durează mult mai puțin rollback-ul pe 4G dupa terminarea unei convorbiri(6S plus),chiar instantaneu(2-3 secunde). Înainte pe un iPhone 5 dura chiar si câteva minute pana îmi apărea 4G-ul.

  2. Mie mi-au zis cei de la service Orange ca cica facem deja apeluri 4G pe iPhone. Cand le-am spus ca, de fapt, nu merge si se schimba conexiunea la 3G cand efectuez un apel, mi-au ras[ims ca nu stiu despre ce vorbesc.