Orange a lansat functia de apeluri Wi-Fi

Apeluri Wi-Fi OrangeOrange a lansat in cursul acestei zile functia de apeluri Wi-Fi pentru clientii din propria retea, acestia avand posibilitatea de a efectua apeluri telefonice prin intermediul unei retele Wi-Fi atunci cand semnalul GSM din zona in care se afla nu este suficient de puternic.

Functia de apeluri Wi-Fi este oferita in premiera in Romania de catre cei de la Orange, insa este deasemenea intr-un stadiu de testare publica deocamdata, deci exista posibilitatea sa fie unele probleme in efectuarea apelurilor telefonice, iar acest lucru este normal.

Prin functia de Apeluri Wi-Fi Orange clientii companiei pot efectua apeluri telefonice catre orice contact din agenda folosind o conexiune de internet Wi-Fi, deci practic puteti suna pe oricine indiferent ce tip de telefon mobil are, fie ca este smartphone sau un telefon obisnuit.

Apelurile Wi-Fi Orange nu sunt gratuite, minutele consumate in timpul acestor tipuri de apeluri telefonice fiind scazute din minutele incluse in abonamentele clientilor, depasirea beneficiilor fiind taxata la preturile standard practicate de catre operator pentru serviciile sale.

Marele beneficiu al apelurilor Wi-Fi Orange sta in faptul ca aveti parte de o calitate foarte buna pentru convorbire, daca interlocutorul vostru are un telefon suficient de bun, initierea apelului fiind instanta, lucru care nu se intampla in mod normal la un apel standard.

Desi trebuie laudata initiativa celor de la Orange de a oferi posibilitatea de a efectua apeluri Wi-Fi in Romania, din pacate deocamdata doar Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 edge sunt compatibile cu acest sistem, deci nu si terminalele iPhone.

Desi din punct de vedere tehnic terminalele iPhone pot face apeluri Wi-Fi fara probleme, unii operatori din strainatate oferind aceasta functionalitate, Orange deocamdata are un parteneriat cu Samsung pentru implementarea functiei, asa ca posesorii de iPhone-uri vor mai avea de asteptat pana cand se vor putea bucura de sistem.

Apelurile Wi-Fi Orange pot fi efectuate doar de catre utilizatorii care au activata deja functia de apeluri 4G Orange si care trimit in prealabil un SMS la numarul de telefon 232 exprimandu-si intentia de a folosi serviciu.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre anuntul Orange ?


 

O nouă premieră adusă de Orange: Apelul Wi-Fi

Bucureşti, 16 decembrie 2015. Orange continuă seria inovațiilor aduse atât în România, cât și în Grupul Orange, și anunţă serviciul Apel Wi-Fi, bazat pe tehnologia voice over Wi-Fi. Serviciul este lansat în teste. Astfel, Orange oferă acces la serviciile de voce prin intermediul rețelelor Wi-Fi în locurile unde semnalul pe mobil ar putea fi diminuat, precum locuințele cu pereți groși, subsolurile sau clădirile ecranate.

Serviciul Apel Wi-Fi permite apelarea oricărui contact din agendă, fără restricții și păstrând identitatea apelantului. Serviciul este integrat și disponibil nativ pe telefoanele compatibile, fără a fi nevoie de instalarea unei aplicații dedicate. La folosirea serviciului Apel Wi-Fi experiența este similară cazurilor în care se utilizează rețeaua mobilă. Atunci când conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul Apel 4G fără a se întrerupe.

În prezent serviciul este disponibil fără alte costuri tuturor clienților Orange ce au activat serviciul Apel 4G şi care își exprimă dorința de a testa această inovaţie, prin SMS gratuit la numărul scurt 232. De asemenea, clienții au la dispoziţie pe pagina de descriere a serviciului un chestionar deschis, pentru a trimite constant feedback-ul lor.  

Atât Apelurile Wi-Fi, cât și Apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard oferit de acesta. În plus, dacă interlocutorii folosesc în momentul apelului una cele două tehnologii, se vor putea bucura de aceleaşi beneficii ale Apelului 4G şi atunci când apelează sau primesc apel prin Wi-Fi: conexiune instantanee a apelului şi calitate HD.

În acest moment, serviciul Apel Wi-Fi poate fi utilizat împreună cu smartphone-urile Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 edge[1]  din oferta Orange, urmând ca portofoliul de terminale compatibile să fie extins.

Apel Wi-Fi a fost dezvoltat de Orange în paralel cu investițiile permanente pe care le face în extinderea acoperirii și performanței rețelei sale, atât în exteriorul, cât și în interiorul clădirilor, pentru a răspunde nevoii de conectivitate a clienților, aflată în continuă creștere. Orange desfășoară în prezent un amplu program de modernizare a echipamentelor în zonele urbane, precum și unul de densificare și optimizare a rețelei în toate județele țării.

Mai multe informații despre serviciul Apel Wi-Fi pot fi găsite pe www.orange.ro.