Prima Pagina Orange Orange a lansat functia de apeluri Wi-Fi

Orange a lansat functia de apeluri Wi-Fi

Apeluri Wi-Fi OrangeOrange a lansat in cursul acestei zile functia de apeluri Wi-Fi pentru clientii din propria retea, acestia avand posibilitatea de a efectua apeluri telefonice prin intermediul unei retele Wi-Fi atunci cand semnalul GSM din zona in care se afla nu este suficient de puternic.

Functia de apeluri Wi-Fi este oferita in premiera in Romania de catre cei de la Orange, insa este deasemenea intr-un stadiu de testare publica deocamdata, deci exista posibilitatea sa fie unele probleme in efectuarea apelurilor telefonice, iar acest lucru este normal.

Prin functia de Apeluri Wi-Fi Orange clientii companiei pot efectua apeluri telefonice catre orice contact din agenda folosind o conexiune de internet Wi-Fi, deci practic puteti suna pe oricine indiferent ce tip de telefon mobil are, fie ca este smartphone sau un telefon obisnuit.

Apelurile Wi-Fi Orange nu sunt gratuite, minutele consumate in timpul acestor tipuri de apeluri telefonice fiind scazute din minutele incluse in abonamentele clientilor, depasirea beneficiilor fiind taxata la preturile standard practicate de catre operator pentru serviciile sale.

Marele beneficiu al apelurilor Wi-Fi Orange sta in faptul ca aveti parte de o calitate foarte buna pentru convorbire, daca interlocutorul vostru are un telefon suficient de bun, initierea apelului fiind instanta, lucru care nu se intampla in mod normal la un apel standard.

Desi trebuie laudata initiativa celor de la Orange de a oferi posibilitatea de a efectua apeluri Wi-Fi in Romania, din pacate deocamdata doar Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 edge sunt compatibile cu acest sistem, deci nu si terminalele iPhone.

Desi din punct de vedere tehnic terminalele iPhone pot face apeluri Wi-Fi fara probleme, unii operatori din strainatate oferind aceasta functionalitate, Orange deocamdata are un parteneriat cu Samsung pentru implementarea functiei, asa ca posesorii de iPhone-uri vor mai avea de asteptat pana cand se vor putea bucura de sistem.

Apelurile Wi-Fi Orange pot fi efectuate doar de catre utilizatorii care au activata deja functia de apeluri 4G Orange si care trimit in prealabil un SMS la numarul de telefon 232 exprimandu-si intentia de a folosi serviciu.

Acestea fiind spuse, ce parere aveti despre anuntul Orange ?


 

O nouă premieră adusă de Orange: Apelul Wi-Fi

Bucureşti, 16 decembrie 2015. Orange continuă seria inovațiilor aduse atât în România, cât și în Grupul Orange, și anunţă serviciul Apel Wi-Fi, bazat pe tehnologia voice over Wi-Fi. Serviciul este lansat în teste. Astfel, Orange oferă acces la serviciile de voce prin intermediul rețelelor Wi-Fi în locurile unde semnalul pe mobil ar putea fi diminuat, precum locuințele cu pereți groși, subsolurile sau clădirile ecranate.

Serviciul Apel Wi-Fi permite apelarea oricărui contact din agendă, fără restricții și păstrând identitatea apelantului. Serviciul este integrat și disponibil nativ pe telefoanele compatibile, fără a fi nevoie de instalarea unei aplicații dedicate. La folosirea serviciului Apel Wi-Fi experiența este similară cazurilor în care se utilizează rețeaua mobilă. Atunci când conexiunea Wi-Fi este înlocuită de conexiunea mobilă 4G, apelul continuă prin serviciul Apel 4G fără a se întrerupe.

În prezent serviciul este disponibil fără alte costuri tuturor clienților Orange ce au activat serviciul Apel 4G şi care își exprimă dorința de a testa această inovaţie, prin SMS gratuit la numărul scurt 232. De asemenea, clienții au la dispoziţie pe pagina de descriere a serviciului un chestionar deschis, pentru a trimite constant feedback-ul lor.  

Atât Apelurile Wi-Fi, cât și Apelurile 4G consumă din minutele disponibile în abonament, iar după terminarea acestora sunt taxate la prețul standard oferit de acesta. În plus, dacă interlocutorii folosesc în momentul apelului una cele două tehnologii, se vor putea bucura de aceleaşi beneficii ale Apelului 4G şi atunci când apelează sau primesc apel prin Wi-Fi: conexiune instantanee a apelului şi calitate HD.

În acest moment, serviciul Apel Wi-Fi poate fi utilizat împreună cu smartphone-urile Samsung Galaxy S6 și Samsung Galaxy S6 edge[1]  din oferta Orange, urmând ca portofoliul de terminale compatibile să fie extins.

Apel Wi-Fi a fost dezvoltat de Orange în paralel cu investițiile permanente pe care le face în extinderea acoperirii și performanței rețelei sale, atât în exteriorul, cât și în interiorul clădirilor, pentru a răspunde nevoii de conectivitate a clienților, aflată în continuă creștere. Orange desfășoară în prezent un amplu program de modernizare a echipamentelor în zonele urbane, precum și unul de densificare și optimizare a rețelei în toate județele țării.

Mai multe informații despre serviciul Apel Wi-Fi pot fi găsite pe www.orange.ro.

 • Srb Srb

  Nu cred ca sa fie o diferenta de calitate fata de ce ofera iOS prin facetime audio call

 • Vergea Marian Cristinel

  Îmi pare rău că nu au activat și pe iPhone 😐

 • Srb Srb

  pai pe iphone ai facetime audio de ceva ani, bine asta cu conditia si cealalta persoana sa aibe ios

 • Teoretic ar trebui sa fie calitatea mai proasta pe apelurile Wi-Fi de la Orange daca suni un telefon vechi.
  In cazul smartphone-urilor mai noi, nu ar trebui sa fie diferenta deloc.

 • Srb Srb

  corect da

 • EMP83

  De lăudat pe naiba. Eu sunt în Franța pe rețeaua bouygues și oferă astfel de servicii de mult timp, chiar și în roaming insa nu-ți ia din minutele abonamentului (nu ca ar conta pentru ca majoritatea sunt ilimitate). Ideia este ca ăștia de la Orange sunt niște hoți și niște jepcari, indiferent ca vb de Orange România sau Orange Franța (compania mama).

 • valentin

  Folosesc această funcție pe digi de cel puțin 2 ani…

 • V.F.

  Ăștia de la orange chiar sunt nesimțiți, discriminare pe fata! Am 3 numere la ei si toate sunt folosite pe terminale iphone. Eu lucrez intr-o clădire unde am biroul la demisol, de abia am semnal 2g…

 • @valentin: Nu, ceea ce folosesti tu e altceva.

 • rundown

  @V.F pai de ce lucrezi tu la subsol? :)) celelalte etaje erau ocupate? normal ca ai semnal 2G/edge. Ia incearca sa urci pe scara ierarhica nitel si sa ajungi macar la etajul 1 undeva la geam, sa vezi ce 4G colosal o sa ai.
  Cat despre Orange, parca ei se laudau cu voiceHD sau ma insel?

 • rundown

  Si vine si raspunsul :)) :
  V.F
  @rundown, am incercat, chiar am stat peste program. Dar am primit doar promisiuni si sa am rabdare ca toate lucrurile bune vin in timp :/ mi s-a promis la anul sa ajung la parter undeva langa iesirea de incendiu :))

 • dominic

  Discriminatoriu. Prin alte tari civilizate cred ca s-ar fi lasat cu procese daca dadeau acces la serviciu numai pe un anumit tip de telefon. Tipic romanesc. Nu v-ati obisnuit ca la noi se fac tot felul de teste? Ca nimeni nu zice nimic!

 • stefy-apple

  It’s all bull shit about orange company they are the bed company and with shit news tv …etc

 • stefy-apple

  I don not truest and any fucking company from Romania they are all bull shit and with any successful

 • stavrositul

  ZAONE, ce trebuie sa fac sa nu mai am anunturi de publicitate pe aplicatie? Scrie-mi un email la stavrositul@yahoo.com

 • Salut, ce-ar fi sa nu mai incerci sa scrii in engleza, ca oricum nu o faci bine, si sa incetezi cu injuraturile? kthx.

 • V.F.

  Lol. Nu cred ca te duce capul mai mult de colțul blocului… Așa că vezi-ți de treaba prietene si încearcă sa-ți dai aere pe alte postări, aici chiar nu-si au locul inepțiile astea. 🙂

 • George

  @Zeone Doar ca sa știi cei de la Rds au așa ceva de muuult timp cu o aplicație din appstore/google play deci nu ne lua pe noi cu “premiera in România”..

 • “Doar ca sa stii”, aplicatia Digi Oriunde face exact ceea ce face si FaceTime Audio, de exemplu. Sau orice alta aplicatie de apeluri VoIP.
  Apelurile Wi-Fi sunt cu totul altceva. Sper ca ai inteles ce-am spus si pe viitor lasi ironiile sub tastatura.

 • Costi

  O porcarie…..am aplicatia digi oriude si pot suna din orice tara fara nici un fel de cost suplimentar,doar sa am conexiune 3g sau wifi

 • Nu, nu poti, poti suna DOAR ALTE PERSOANE care AU DIGI ORIUNDE. Poti face asta si pe Facebook Messenger, Viber, Skype, sa mai continui ?
  V-am si explicat intr-un articol care e diferenta dintre apeluri Wi-Fi si cele VoIP.

 • Costi

  Te contrazic,poti suna pe cine vrei tu pe orice fel de telefon chiar si pe 3310 sau pe fix!Am fost in Turcia si sunam zilnic in Ro si Fr,ma conectam la wifi si accesam aplicatia fara nici un fel de cost,se consuma minutele din abonament,iar eu avem nelimitat…multa lume poate nu stie,intra pe site la Rds Digi si citeste despre Digi Oriunde

 • kla

  Premiera sa refera la operatorii din Romania, fara sa fii dependent de aplicatii terte!!!
  Iar Orange nu are nicio vina caci Apple sau alti provideri nu vor sa’si actualizeze softurile repede pentru a fi compatibile…

 • Padureanu

  DIGI ORIUNDE ESTE OK !

 • miket

  O sa fac puțin off-topic….am o problema cu 4G ul care din păcate nu imi mai merge, doar 3G ,menționez ca am iOS 9.2 i6s

 • Liviu Verestiuc

  @rundown,
  Sa stii ca la subsol pot exista joburi adevărate , plătite greu, iar ca să ajungi la birou trebuie să treci de câteva sisteme de securitate. Localizarea sub pământ e lesne de înțeles…
  @V.F. ,
  Soluția la tine e sigur ceva de genul SIP (voip).
  Asta dacă există cel puțin internet de fix, e mult “mai sănătos” să vorbești la un fix decât la un mobil în 2G, și aia cu numai o liniuță.

 • Liviu Verestiuc

  @Costi,
  Așa am crezut și eu , ca poți suna de oriunde cu Digioriunde, numai ca nu ține doar de Rds treabă asta. Cu D.O. se poate suna prin intermediul unui provider de internet DOAR dacă el nu te blochează.În România nu se fac treburile astea cu blocajul, însă în alte țări DA, se rejectează operatorii ăștia în draci.
  În Viena am fost cazat la un hotel destul de mare, am avut nevoie să vb prin D.O.
  Ghinion , tot ce era Voip era blocat , nu mergea nici măcar CallRomania sau Alonia.Mai mult, prin ibternetul hotelului era imposibila orice conectare prin VPN.Apoi am cumpărat o cartelă prepay și nu mi-a mers Voip nici macar prin 3G. Singurul care mergea era Whatsapp doar în mod text,nu și conversație Voip. În Kinshasa în Africa doar operatorul Orange nu rejectează D.O. din România, restul o fac cu succes. La Chișinău am colegi care au schimbat providerul de internet pt ca peste noapte au început să blocheze D.O. Iar tarifele telefonice cu Ro sunt f. mari .În Spania la un hotel de 4 stele tot ce era Voip era rejectat, multe hotspot-uri libere prin Madrid la fel,însă mergea Whatsapp bine.
  Morala?
  Daca se vrea se poate rejecta orice provider Voip cu succes.
  Inclusiv Orange prin Wifi sau D.O.
  De fiecare dată când reveneam în RO am înțeles ca avem un internet f. bun și nerestrictionat.
  Mai e o problemă mare cu D.O. în străinătate: nu poți fi sunat înapoi decât tot de pe D.O. ceea ce e un mare neajuns, de aceea am și un cont la Alonia pt a fi sunat, căci au cele mai mici tarife fin RO.

 • Aurel Marius

  In afara de faptul ca functioneaza doar cu s6 si s6 edge trebuie precizat faptul ca telefonul trebuie sa ruleze un rom Orange. Eu pe edge 925f neblocat a trebuit sa instalez firmware orange pentru a folosi serviciul.
  Insa cu toatea astea, serviciul este ok. Calitatea convorbirii este mult peste gsm, se face trecerea intre wifi si 4g fara a deconecta apelul daca ies din aria de acoperire wifi.

  O problema pe care am observat-o este ca unele aplicatii pot duce la nefunctionarea serviciului. De ex daca instalez Audiko nu mai pot suna de pe wifi si nici de pe volte. Inca nu imi dau seama daca de vina este 100% aplicatia sau faptul ca am si root.

 • Pingback: Cand se lanseaza apelurile 4G si WiFi pentru iPhone in Romania ? | iDevice.ro()

 • WinDos

  I-ati un Huawei 10 plus … o sa ai semnal acolo unde niciun iPhone nu viseaza macar.

 • Florin

  Salut eu am samsung s8 plus si nu am apel wifi ma ajuta careva