iOS 6 vs iOS 9 pe iPhone 5 – comparatia performantelor

iPhone 5 a fost lansat in 2012 de catre compania Apple impreuna cu iOS 6, o versiune destul de buna a sistemului de operare, dar cu un Apple Maps foarte prost la acea vreme, insa dispozitivul s-a dovedit a fi un real succes in ciuda neajunsurilor.

Desi au trecut peste 3 ani din momentul lansarii iPhone 5, multi utilizatori inca mai folosesc terminalul, iar cineva s-a gandit sa ne arate cat de mare este diferenta in performante intre iOS 6 si iOS 9 ruland pe acest smartphone al Apple.

Dupa cum veti vedea din clipul video de mai jos, intre cele doua dispozitive exista diferente mari in ceea ce priveste performantele si asta era foarte usor de inteles avand in vedere ca 3 iteratii majore despart cele doua versiuni ale iOS.

Desigur ca Apple nu mai permite downgrade-ul la iOS 6 pentru iPhone 5, asa ca nimeni nu mai poate reveni la acea verisune veche a sistemului de operare, insa chiar si asa, foarte multa lume si-ar dori sa aiba parte de aceleasi performante in iOS 9.

Voi ce parere aveti ?

26 COMENTARII

  1. Daca de ex ai un iphone negru si ii schimbi display spate rama tot tot in alb dar placa de baza ramane , el tot asa porneste cum stie . Cele albe pornesc alb iar cele negre pe negru .

  2. Incredibil cat de mari diferente exista desi se presupune ca inaintam in tehnologie si unde mai pui ca ocupa si mai putin din memoria interna.

  3. Am schimbat eu la un 4s negru displayul si iam pus alb , o data cu el am schimbat si spatele si implicit rama plus butonul home . El este alb dar porneste pe fundal negru . Oamenii mai sparg telefoanele sau etc etc

  4. Vrajeala. Cel cu ios 6 avea aplicatiile deschise dinainte. Cand deschide maps ii apare notificarea sa activeze localizarea in cel cu ios 9 dar nu si in cel cu ios 6. Daca porneau amandoua de la zero, trebuia sa apara notificarea la amandoua.

  5. Si eu cred tot in ios 9 mai mult. Am Ip5. Filmul iti arata doar task-uri similare dar functiile noi ale lui ios 9 nu ti le arata! E adevarat ca ios 9 merge mai greu decat ios 6 insa diferenta nu e asa mare iar plusul de productivitate compenseaza! Ca o comparatie cu zona de desktop-uri: daca pe o statie veche cu athlon sau pentium m pui win xp merge ok. Daca pui win 7 insa o sa mearga ca naiba. Iar win7 e mai bun ca xp-ul!

  6. Buna seara , imi cer scuze ca nu are legatura cu topicu , vreau sa cumpar Iphone 5 codat Sprint si i am dat reset la tot , problema este ca nu l mai pot activa ? îmi trebuie neapãrat cartela de sprint usa ? Si cine ar avea , fac cinste .

  7. Parerea mea e ca gunoaiele de la Apple ar trebui sa ne lase se ne punem ce ios vrem noi…. Nu sa ne oblige iei cum vor sa ne oblige sa schimbam terminalele ca le sugruma ei intentionat…jegurile naibii !!!

  8. Eu am iPhone 5 cu iOS 9.2.1 si sunt foarte mulțumit de el , nu as putea sa folosesc un iPhone cu iOS 6, e foarte urat nu-mi place deloc chiar daca merge putin mai rapid , nu văd de ce ai sta cu iOS 6 ca sa meargă mai rapid cu câteva milisecunde , e o porcărie, părerea mea.

  9. “ca de îmbunătățirii există în noile ios, de exemplu culori noi și wallpappere noi”
    Deci tu doar atat ai observat in evolutia iOS de la 6 la 9…
    Trolisor?