Orange intra intr-un parteneriat cu Telekom pentru a lansa servicii de internet si televiziune

Orange a confirmat astazi semnarea unui acord cu Telekom Romania pentru a primi acces la infrastructura fixa a operatorului detinut de catre Deutsche Telekom, astfel ca Orange va lansa servicii de internet fix si televiziune fixa prin reteaua Telekom.

V-am vorbit despre acest acord cu doar cateva luni in urma cand au aparut primele detalii clare cu privire la el, iar multumita intelegerii cei de la Orange isi vor putea completa portofoliul de servicii cu doua dintre cele mai cautate servicii fixe din tara noastra.

Orange a anuntat astazi ca la finalul anului 2015 avea 275.000 de abonati ai serviciului Orange TV, insa prin semnarea acordului cu Telekom numarul acestora ar urma sa creasca pentru ca vorbim despre o infrastructura extrem de extinsa si servicii foarte bune la Orange.

Pentru a primi acces la infrastructura fixa a Telekom, cei de la Orange le vor oferi in schimb celor de la Telekom acces la propria retea 4G, astfel ca incepand din 2016 acoperirea 4G a Telekom va fi cu mult extinsa fata de cea disponibila acum.

Parteneriatul este unul extrem de important pentru cei doi operatori, insa si pentru utilizatorii de rand deoarece acestia vor beneficia de servicii noi si mai bune fata de cele oferite separat de catre fiecare operator in parte.

Mai multe gasiti in comunicatul de presa de mai jos.

Orange a semnat un contract cu Telekom Romania pentru acces la reţeaua sa fixă de bandă largă

Bucureşti, 16 februarie 2016. Orange România anunţă semnarea unui contract cu Telekom Romania pentru acces la reţeaua sa fixă de bandă largă. Pe baza acestuia, Orange va completa portofoliul existent de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, şi va lansa în curând soluţii de comunicare convergente.

Astfel, Orange continuă eforturile de a aduce clienţilor oferte convergente, menținând direcția care a dus la crearea serviciului Orange TV prin satelit,  utilizat de peste 275 000 de abonaţi la mai puțin de 3 ani de la lansare. Utilizatorii din România vor putea beneficia în zonele urbane de servicii Orange de internet fix cu viteze de până la 1Gbps şi se vor putea bucura de o experienţă îmbogăţită de televiziune, având posibilitatea de a alege toate serviciile de comunicare de la Orange, cu o factură unică și un singur Serviciu Clienți.

Cunoscută pentru premierele aduse pe piaţa din România şi având ca obiectiv să devină un operator convergent la fel de inovator, Orange şi-a îndreptat atenţia în ultima perioadă asupra universului casei şi al familiei, prin servicii precum Orange Smart Home şi apelul Wi-Fi, dar şi prin oferte dedicate.

Independent de acest contract de acces la reţeaua fixă, Orange România şi Telekom Romania Mobile au semnat un contract de roaming naţional. Acesta îi oferă Telekom Romania Mobile acces la reţeaua 4G a Orange.

Cele două companii vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propria strategie de dezvoltare în concordanță cu viziunea comercială și de business.

În perioada următoare, Orange va reveni cu mai multe detalii despre serviciile pe care le va oferi.