Apple vinde cele mai ieftine iPhone-uri in India

Compania Apple incearca din rasputeri sa cucereasca India, cea de-a doua tara de pe glob din punct de vedere al numarului de locuitori, iar pentru a face acest lucru vinde terminale iPhone la preturi atat de mici incat cei care le cumpara din alte locatii ar trebui sa ceara o parte dintre bani inapoi.

Pana ieri compania Apple vindea iPhone 4S la pretul de 175 de dolari in India, iPhone 5C avand un pret de doar 292 de dolari, iar aici vorbim despre preturi care sunt cu mult mai mici decat cele cerute de catre compania Apple, sau orice alte magazine, in alte zone de pe glob.

Pentru ca acele produse nu generau profit chiar atat de mare, compania Apple a decis sa le scoata de pe piata si sa mentina in vanzare iPhone 5S la pretul de 350 de dolari, acesta fiind cel mai ieftin iPhone vandut in India, pretul sau standard fiind, desigur, mult mai mic decat in alte zone de pe glob.

In Romania iPhone 5S este cu 100 de dolari mai ieftin in majoritatea magazinelor, iar diferenta de pret este foarte mare, compania Apple alegand sa isi trateze diferit clientii in functie de tara in care vinde dispozitivele, India avand preturi mai mici chiar si pentru Apple Music.

Desi pentru Apple alegerea acestor preturi este logica, daca ne uitam la faptul ca exista alte tari pe glob care au populatie la fel de saraca dar nu beneficiaza de aceleasi preturi mici, atunci ma putea spune ca in foamea sa dupa bani, Apple nu trateaza toata lumea in mod egal.