Prima Pagina iPhone Apple vinde cele mai ieftine iPhone-uri in India

Apple vinde cele mai ieftine iPhone-uri in India

Compania Apple incearca din rasputeri sa cucereasca India, cea de-a doua tara de pe glob din punct de vedere al numarului de locuitori, iar pentru a face acest lucru vinde terminale iPhone la preturi atat de mici incat cei care le cumpara din alte locatii ar trebui sa ceara o parte dintre bani inapoi.

Pana ieri compania Apple vindea iPhone 4S la pretul de 175 de dolari in India, iPhone 5C avand un pret de doar 292 de dolari, iar aici vorbim despre preturi care sunt cu mult mai mici decat cele cerute de catre compania Apple, sau orice alte magazine, in alte zone de pe glob.

Pentru ca acele produse nu generau profit chiar atat de mare, compania Apple a decis sa le scoata de pe piata si sa mentina in vanzare iPhone 5S la pretul de 350 de dolari, acesta fiind cel mai ieftin iPhone vandut in India, pretul sau standard fiind, desigur, mult mai mic decat in alte zone de pe glob.

In Romania iPhone 5S este cu 100 de dolari mai ieftin in majoritatea magazinelor, iar diferenta de pret este foarte mare, compania Apple alegand sa isi trateze diferit clientii in functie de tara in care vinde dispozitivele, India avand preturi mai mici chiar si pentru Apple Music.

Desi pentru Apple alegerea acestor preturi este logica, daca ne uitam la faptul ca exista alte tari pe glob care au populatie la fel de saraca dar nu beneficiaza de aceleasi preturi mici, atunci ma putea spune ca in foamea sa dupa bani, Apple nu trateaza toata lumea in mod egal.

 • Dan

  Bine ai zis. Apple nu este decât o corporație flămândă, iar singurul lucru de care-i pasă e profitul. Așadar, echipa de marketing strategy din cadrul Apple copiază ideea de succes a companiilor care fac microstock sales: în loc să vând scump și puțin, vând mai ieftin, dar mult. Scăzând prețurile în India, pierderile cauzate de diferența mai mică între costurile de producție ale produselor și prețul lor de retail vor fi, în mod categoric, compensate prin numărul uriaș de unități vândute. As always, profitul Apple va crește. As always, Apple won’t give a flying rat’s ass about other poor, less populated countries.

 • Viorel Predatorul

  Cred că Apple urmărește să își mențină volumele de vânzări la nivel global. Dacă vânzările scad în alte piețe, atunci vând mai mult în India. Atâta timp cât iPhone se vinde cu un preț mai mare decât costul la raft, Apple nu pierde.

 • Dan

  Apple nu pierde nicicum. Eu n-am auzit să scadă simțitor (cu impact puternic, adică) vânzările de iPhone. Cu siguranță Apple se poate mândri cu echipa de marketing, fac o treabă bună tare băieții acolo, în Cupertino!

 • Viorel Predatorul

  Nici nu vei auzi vreodată că vânzările Apple au scăzut puternic. Asta ar da un semnal negativ în piață, și ar afecta o parte din industria Tech. Doar Apple știe care este dinamica vânzărilor, și poate lua măsuri de redresare, înainte ca vânzările să scadă simțitor.

 • Dan

  Corect!

 • Cas

  Zaone, am găsit sa cumpar IPhone 5s sau se din India la un preț bun , dar nu am încredere ce spui ? 230 dolari , mi-a spus indianul ca mi-l trimite dar sa plătesc înainte , ca el i-l poate lua la prețul asta mic, e adevărat? Ms mult aștept răspuns

 • As spune sa nu cumperi un cartof de 230 de dolari din India, sunt mai buni ai nostri.

 • Cas

  :))))OK zaone ms mult, sărbători fericite!!!