Apple Store San Francisco a fost scena unui protest impotriva FBI

Decizia FBI de a-i cere unei instante sa oblige Apple sa-i faciliteze accesarea datelor salvate intr-un iPhone ce a apartinut unor teroristi a mobilizat un ONG american numit Fight for the Future sa organizeze un protest in fata celui mai mare Apple Store din San Francisco.

Cateva zeci de persoane au fost prezente in fata magazinului pentru a-si arata solidaritatea fata de Tim Cook si compania Apple in lupta lor de a nu compromite securitatea iOS-ului pentru a oferi agentiei guvernamentale acces la datele utilizatorilor de iDevice-uri.

Protestatarii au afisat diverse pancarte in care criticau FBI si sustineau ca nu doresc ca terminalele lor sa contina portite de acces care sa-i permita agentiei guvernamentale sa le verifice oricand doreste, sentimentul fiind impartasit de foarte multi americani.

Separat de protestatari, v-am spus ca presedintii Google si WhatsApp sustin lupta lui Tim Cook si a companiei Apple impotriva compromiterii securitatii sistemelor de operare si a aplicatiilor folosite de catre miliarde de persoane de pe planeta, suportul primit de Apple fiind impresionant.

It began as a basic privacy issue, but the more we get into it, we learn it’s a bigger issue about the future of online security. They have many, many other tools for getting this information, governments have never been in a better position to get data on targets. We are living in the golden age of government access to data.

Ceea ce a pornit Apple ieri va avea un ecou puternic in lunile urmatoare cand Casa Alba va fi cel mai probabil fortata sa linisteasca Ministerul de Justitie din SUA in lupta sa de a obtine acces la datele utilizatorilor de smartphone-uri Android sau iOS.

protest Apple Store