iOS si Android au dominat piata smartphone-urilor in T4 2015

Android si iOS sunt cele mai folosite sisteme de operare pentru terminale mobile, cel al Google avand o cota de piata de aproape 5 ori mai mare decat cea detinuta de catre sistemul de operare dezvoltat de catre compania Apple pentru iDevice-uri.

In T4 2015 iOS si Android au acaparat impreuna 98.4% din piata globala a smartphone-urilor, restul de 1.6% fiind alocat celorlalte sisteme de operare precum Windows Phone, Blackberry si alte sisteme de operare mai putin cunoscute lumii intregi.

Android a castigat 80.7% din piata smartphone-urilor in timp ce iOS a avut doar 17.7% din ea, diferenta fiind foarte mare pentru ca Apple se lupta singura cu mii de producatori de terminale Android, majoritatea mult mai ieftine decat cel mai ieftin iPhone.

Apple nu va castiga vreodata batalia cu Android, decat daca va vinde iPhone-uri la preturi extrem de mici, insa faptul ca are o cota de piata decenta confirma suprematia sa asupra Microsoft, Blackberry si a altor companii care ii sunt competitoare in momentul de fata.

Apple si Samsung au vandut in 2015 551 de milioane de smartphone-uri impreuna, cifra fiind una impresionanta, insa majoritatea terminalelor premium au fost vandute de catre compania Apple, asa cum se intampla anual, ea incasand 91% din profitul producatorilor de telefoane mobile.

cota de piata iOS Android T4 2015