Apple a incasat 91% din profitul industriei smartphone-urilor

Compania Apple a avut un 2015 cu recorduri de vanzari incasari si profit, iar conform unei analize publicate recent, cei din Cupertino au acaparat si 91% din intregul profit al tuturor producatorulor de smartphone-uri vandute in lumea intreaga in 2015.

Dupa cum puteti vedea deja si din graficul de mai jos, companiile Apple si Samsung au incasat impreuna 105% din profitul producatorilor de smartphone-uri, analistii americani trecand pierderile unor producatori de smartphone-uri in profitul altora.

Practic in intregul an 2015 Apple a incasat 91% din profitul producatorilor de smartphone-uri, iar Samsung a incat 14%, diferenta dintre cele doua companii fiind enorma, insa de inteles avand in vedere faptul ca majoritatea smartphone-urilor vandute de Samsung sunt foarte ieftine.

Din pacate, Motorola, HTC, Lenovo si Sony au pierdut bani vanzand smartphone-uri in 2015, in timp ce Blackberry si LG si-au acoperit costurile de productie, pentru Xiaomi, ZTE si Huawei nefiind disponibile date privind profitul inregistrat in 2015.

profit Apple Samsung 2015

Partea interesanta este ca la nivel global compania Apple are o cota de piata de aproximativ 18%, insa cu toate acestea a reusit sa acapareze 91% din profitul intregii industrii, asta spunand foarte multe despre preturile foarte mari practicate pentru iPhone-uri.