Apple amana oferirea ajutorului FBI, are suportul Twitter si Facebook

Desi o instanta judecatoreasca a emis o hotarare prin care obliga Apple sa ajute FBI sa decripteze datele dintr-un iPhone folosit de catre doi teroristi intr-un atac soldat cu 14 victime in SUA, cei din Cupertino au reusit sa obtina un termen prelungit pentru a oferi un raspuns autoritatilor.

Avocatii companiei Apple au reusit sa obtina o prelungire a termenului in care trebuie sa dea un raspuns autoritatilor privind cererea de decriptare a iPhone-ului, data de 26 februarie fiind acum stabilita ca si limita pana la care cei din Cupertino trebuie sa spuna cum sau daca pot ajuta FBI-ul.

Initial doar 5 zile i-au fost oferite companiei Apple pentru a da un raspuns hotararii, insa termenul a fost extins cu 3 zile, astfel ca acum avocatii Apple vor avea timp suplimentar pentru a incerca sa gaseasca noi metode de a prevala compania americana de indeplinirea obligatiilor impuse de hotarare.

Informatia a fost publicata la scurt timp dupa ce Facebook si Twitter si-au anuntat sustinerea pentru compania Apple in lupta sa cu guvernul american pentru a nu compromite securitatea iOS-ului pentru a implementa portite de acces in sistemul sau de operare.

We condemn terrorism and have total solidarity with victims of terror. Those who seek to praise, promote, or plan terrorist acts have no place on our services. We also appreciate the difficult and essential work of law enforcement to keep people safe,” the statement reads. “When we receive lawful requests from these authorities we comply. However, we will continue to fight aggressively against requirements for companies to weaken the security of their systems. These demands would create a chilling precedent and obstruct companies’ efforts to secure their products.

Practic mai toata lumea se alatura Apple pentru a lupta impotriva guvernului care incearca cu orice pret sa obtina acces usor la datele americanilor si nu numai, iar initiativa lor are sanse extrem de mici de reusita, asa ca nimeni nu ar trebui sa se gandeasca la faptul ca tot ceea ce exista acum in materie de securitate in iOS va fi compromis.