Apple Watch – 5.1 milioane de unitati vandute in T4 2015

Apple Watch ar fi inregistrat vanzari de 5.1 milioane de unitati in T4 2015 in lumea intreaga, ceasul inteligent al celor de la Apple avand parte de vanzari mult mai mari decat orice alt smartwatch lansat pana in momentul de fata de catre vreun alt producator de ceasuri inteligente.

In T4 2015 8.1 milioane de smartwatch-uri au fost vandute in lumea intreaga si 5.1 milioane dintre ele ar fi fost livrate de catre compania Apple, cota sa de piata fiind de 63% in piata smartwatch-urilor, cei din Cupertino reusind rezultate impresionante cu primul produs de acest gen.

Samsung in schimb ar fi vandut 1.3 milioane de smartwatch-uri in lumea intreaga, cota de piata a coreenilor fiind de 16%, cu mult mai mica decat cea a Apple, insa acest lucru era de asteptat avand in vedere popularitatea produselor celor din Cupertino.

Numarul de smartwatch-uri vandute in T4 2015 a crescut cu 316% fata de aceeasi perioada a anului trecut cand 1.9 milioane de unitati au fost vandute in T4 2014, cresterea in livrarile de unitati fiind data de lansarea Apple Watch si cresterea interesului pentru acest tip de produse.

THE SWISS WATCH INDUSTRY HAS BEEN VERY SLOW TO REACT TO THE DEVELOPMENT OF SMARTWATCHES. THE SWISS WATCH INDUSTRY HAS BEEN STICKING ITS HEAD IN THE SAND AND HOPING SMARTWATCHES WILL GO AWAY. SWISS BRANDS, LIKE TAG HEUER, ACCOUNTED FOR A TINY 1 PERCENT OF ALL SMARTWATCHES SHIPPED GLOBALLY DURING Q4 2015, AND THEY ARE LONG WAY BEHIND APPLE, SAMSUNG AND OTHER LEADERS IN THE HIGH-GROWTH SMARTWATCH CATEGORY.

Partea interesanta a situatiei in care se afla smartwatch-urile este ca in T4 2015 vanzarile pentru acest tip de produse au depasit pentru prima oara vanzarile de ceasuri elvetiene, doar 7.9 milioane de produse ale elvetienilor fiind vandute in acest trimestru al anului.

Cifra este cu 5% mai mica decat cea inregistrata in cursul anului trecut, iar daca pana acum elvetienii nu s-au ingrijorat in legatura cu pericolul pe care il are smartwatch-urile asupra produselor lor, in 2016 cred ca mai multi vor privi cu alti ochi acest tip de produse.

In final merita mentionat faptul ca doar 1% dintre smartwatch-urile vandute in T4 2015 au fost produse de catre elvetieni, asa ca Jony Ive a avut intr-un final dreptate.

vanzari smartwatch 2016